MUSIIKKIA TÖISSÄ

2013-05-17

Avotoimistojen aikakaudella ei voi sulkea ovea, kun haluaa olla rauhassa. Niinpä syntyy uusia tapoja erillisyystarpeesta kertomiseen. Oletko huomannut, mitä kollegoidesi kuulokkeet oikeastaan tarkoittavat?

Sanotaan, että parhaat ideat syntyvät työpöydillä ja luovuus kasvaa avoimissa tiloissa. Samaan aikaan väitetään, että toimistoympäristö on riesa silloin, kun kaipaa erillisyyttä ja rauhaa. Joku puhuu ärsyttävän kovalla äänellä puhelimessa, toinen soittaa outoa musiikkia, kolmannella on tapana naksutella sormiaan... Silloin kuulokkeet ovat pelastus, ennen kaikkea nuoremmille. Manpower Work Lifen tutkimus osoittaa, että neljä kymmenestä 80-luvulla syntyneestä kuuntelee musiikkia kuulokkeilla silloin, kun on oltava tehokas. Tätä voi verrata 50-luvulla syntyneisiin, joista vain joka kymmenes käyttää kuulokkeita töissä.
– Kuulokkeista kuuluva musiikki voi ehdottomasti olla hyvä keino saada työrauha. Mutta täydellisessä työympäristössä on erityisiä tiloja ja kalusteita, jotka luovat hiljaisia ja häiriöttömiä työpisteitä myös avotoimistoympäristöön, sanoo Kinnarpsin tavaramerkistä, valikoimasta ja suunnittelusta vastaava johtaja Elisabeth Slunge.