Maaginen kännykkä – vai onko?

2015-03-24

Kännyköistä tulee kuukausi kuukaudelta yhä älykkäämpiä ja niihin lisätään yhä enemmän ällistyttäviä hienouksia ja toimintoja. Mutta Cicret Bracelet lyö laudalta kaikki muut. Kinnarps tutustuu puhelimeen, jonka näyttönä toimii iho... Siinä vasta kannettavaa tekniikkaa!

Applen legendaarisella perustajalla Steve Jobsilla oli tapana päättää esitelmänsä aina sanoihin: "One more thing..." Ja vasta sen jälkeen hän esitteli häkeltyneelle yleisölle todellisen uutuuden. Vaikka Cicret Bracelet on ranskalainen hanke, voimme olettaa, että superyrittäjä Jobs olisi kiinnostunut siitä. Itse tekniikka kätkeytyy älykkääseen rannekkeeseen, joka toimii samalla projektorina, joka heijastaa näytön iholle.

Laserohjattujen anturien ansiosta Cicret Braceletiä voi sitten näppäillä kuin mitä tahansa puhelinta. Mutta toimiiko se? Keksijät itse väittävät niin, mutta kuultavissa on myös kriittisiä ääniä, joiden mukaan teknisiä haasteita ei ole ratkaistu. Cicret Bracelet on toistaiseksi vielä idean tasolla. Mutta siitä huolimatta se on jännittävä ajatus.