Maagisia kuvioita

2015-08-25

Taidetta vai muotoilua? Yksi tämän hetken selkeimmistä trendeistä ovat muotoilijat, jotka pyrkivät yhä enemmän ainutlaatuiseen ilmaisuun, pois tavallisesta. Seuraavana muutamia kevään mielikuvituksellisimpia kuvioratkaisuja, joihin Kinnarpsilla on tutustuttu.
Hollantilainen Aliki van der Kruijs on juuri nyt yksi maailman mielenkiintoisimpia kuvioiden luojia. Runsas vuosi sitten hän teki läpimurron kangasmallistolla nimeltä Made by Rain. Siinä hän onnistui täysin omalla tekniikallaan kuvaamaan kimpoilevia vesipisaroita ja siirtämään tämän kuvion tekstiileihin.

– Kankaideni avulla voi kirjaimellisesti "asettua sään armoille", sanoo Alicia Made by Rainista, joka oli myös ympäristökannanotto ja kommentti ilmastotilanteeseen. Yksin hänen kotimaassaan Hollannissa sataa nykyään neljä prosenttia enemmän kuin kaksikymmentä vuotta sitten.

 


Nyt Aliki on jälleen ajankohtainen. Tällä kertaa vuorossa on mattomallisto, jossa on käytetty vielä edistyneempää teknistä ratkaisua. Tekstiiliin sekoitetaan mikroskooppisen pieniä lasihiukkasia, joiden ansiosta matot hohtavat ja vaihtavat sävyjä sen mukaan, mistä suunnasta niitä katsotaan ja miten auringon säteet osuvat niihin. Kuvioiden taikaa! 

Paola Navone on muotoilualan veteraani. Milanon messuilla hän esitteli uutta Addiction-mallistoaan – tapettisarjaa, jossa on aivan oma ajatuksensa. Olemme tottuneet tapetteihin, joissa toistuvat samat kuviot, mutta tässä Paola Navone lähestyy sen sijaan taidetta. Kolme metriä korkeisiin kaloihin sekoittuvat naisten silhuetit sinipohjaisia abstrakteja taustoja vasten. Sinisestä on tullut Paola Navonelle tunnusomainen väri. Eipä voi muuta kuin myötäillä – näistä tulee riippuvaiseksi!