Kohtaamiset tuovat menestystä

2014-12-18

Tapaamiset tuovat menestystä

Miten saadaan parannettua sekä myyntiä että viihtyvyyttä? Salaisuutena on, että yritysten työntekijöille annetaan tilaisuus tavata toisiaan yli osastorajojen. Silloin syntyy taikaa!

Samsung, Yahoo, Facebook, Google... Tässä muutamia maailman suurimpia yrityksiä, joille on yhteistä, että ne kaikki rakentavat parhaillaan uusia pääkonttoreita, jotka perustuvat samaan ajattelutapaan: Halutaan työpaikkoja, jotka kannustavat tapaamisiin! Parhaat ideat nimittäin syntyvät silloin, kun vähiten aavistamme. Kahviautomaatilla, käytävässä, kahvihuoneessa...
– Eivätkä missään tapauksessa silloin, kun istumme tiukasti näytön ääressä Uusi pääkonttorimme on rakennettu siten, että ihmiset kirjaimellisesti törmäävät toisiinsa, sanoo Samsung Semiconductorin vice president Scott Birnbaum.
Samalla tavalla ajatellaan Facebookilla, joka rakentaa Kaliforniaan konttoria, joka on käytännössä yksi 1,5 kilometrin pituinen huone. Klassiset hierarkiat ovat poissa, nyt pyritään tapaamisiin yli rajojen ja osastojen.
– Kun insinöörit syövät lounasta yhdessä myyjien kanssa, olemme ottaneet hyvän askelen eteenpäin, Scott jatkaa.
Aiemmin konttorin kustannuksista puhuttaessa keskusteltiin yksinomaan siitä, miten suuri on vuokra neliömetriä kohden. Nyt aletaan sen sijaan pohtia sitä, millainen hyöty jokaisesta neliömetristä saadaan, mikä on usein huomattavasti mielenkiintoisempi luku. Missä työ vaikuttaa eniten? Eräs hyvä esimerkki tästä on suuri amerikkalainen apteekkiketju, jossa ei ymmärretty, miksi myynti vaihteli niin paljon viikosta toiseen. Ketju päätyi asettamaan anturit 50 parhaalle myyjälleen, joiden yhteenlaskettu myynti oli hätkähdyttävät 7 miljardia. Huomattiin, että kun myyjät pyrkivät aktiivisesti pitämään yhteyttä muiden osastojen työntekijöihin, heidän myyntinsä kasvoi jopa 10 prosentilla viikossa.

Lue lisää tuottavista kohtaamisista