Tulevaisuuden tietokonenäyttö

2014-10-15

Tulevaisuuden tietokonenäyttö

Miltä kuulostaisi maljakon lähettäminen sähköpostilla? Tai kädenpuristus Skypen välityksellä? Tulevaisuuden tietokonenäytöt ovat 3-ulotteisia – ja muuttavat kaiken.

Nykyiset näytöt ovat litteitä ja koostuvat valolle herkistä pikseleistä, mutta vaikka meille tarjottaisiin niiden välityksellä minkälaisia visuaalisia elämyksiä, kokemus jää kuitenkin yksiulotteiseksi. Mutta nyt Tangible Media Groupin tutkijat ovat onnistuneet tekemään näytön, joka on rakenteeltaan suunnilleen kuin tyhjä taulu, joka pystyy välittämään oikeita muotoja. Lisäksi näytön pitäisi puhtaan teoreettisesti pystyä simuloimaan kädenpuristusta Skype-puhekumppanisi kanssa... Kuulostaako science fictionilta? Ei todellakaan, kehitys kulkee nopeammin kuin joskus voimme kuvitellakaan. Tangible Media Groupin tutkijat ovat vakuuttuneita, että kymmenen vuoden sisällä tämä on itsestään selvä valinta näytöksi.
– Sillä on niin monia etuja. Nykyään näytöt passivoivat meitä. Istumme paikallamme tuntikausia ja tuijotamme suoraan näyttöön. Tulevaisuudessa vuorovaikutuksesta tulee aivan erilaista. Voimme tunnustella, painella ja puristella meille lähetettäviä esineitä. Kaikesta tulee mahdollista, tutkija Daniel Leithinger kertoo.
Tätä kehityskulkua me kinnarpsilaiset seuraamme jännittyneinä.
Muista, mistä luit tämän ensin!