Toimistoviidakko

2016-01-19

Tuo luonto sisään! Se on ehdottomasti yksinkertaisin keino saada toimistoon parempi työympäristö ja virkeämmät työntekijät.

Tiesitkö, että muutamat ruukkukasvit voivat tehdä suuren eron! Ensinnäkin ilmankosteus nousee välittömästi, mikä on hyväksi sekä limakalvoille että iholle, ja lisäksi kosteus vähentää tietokoneiden synnyttämää staattista sähköä. Toinen positiivinen seuraus on, että ruukkukasvien lehdet vetävät puoleensa pölyä ja puhdistavat ilmaa vaarallisista aineista, kuten bentseenistä ja formaldehydistä. Jos työpaikalla on allergikkoja, tämä on loistava vinkki – ja on turhaa pelätä, että ruukkukasvit aiheuttaisivat allergioita, se on melko harvinaista, useammin ongelmia aiheuttavat leikkokukat.

Tutkimukset todistavat, että yrityksissä, joissa on runsaasti ruukkukasveja, työntekijät sairastavat vähemmän ja heidän yleinen terveydentilansa on parempi. Yhdysvalloissa on sitä paitsi havaittu, että sairaaloissa, jotka panostavat sisäkasveihin, potilaat ovat parantuneet nopeammin ja kipulääkitystä on tarvittu vähemmän.

Tässä on omaan toimistoviidakkoonne viisi vihreää suosikkia, jotka ovat ilo sekä silmälle että keholle:

1. Krysanteemi.
2. Gerbera.
3. Viirivehka.
4. Muratti.
5. Saniainen.

Vielä tehokkaampi vaihtoehto tavallisille ruukkukasveille on aktiiviviherseinä, joka puhdistaa sisäilmaa yli satakertaisella teholla huonekasveihin ja tavallisiin viherseiniin verrattuna. Tällainen viherseinä puhdistaa siis ilmaa yhtä paljon kuin n. 4000 normaalia ruukkukasvia.