Hieman negatiivinen ajattelu on positiivista

2014-10-30

Hieman negatiivinen ajattelu on positiivista

Saamme aina kuulla, että töissä on tärkeää olla iloinen ja positiivinen. Mutta Alexander Kjerulf, yksi maailman johtavista työpaikkatutkijoista, on päin vastoin sitä mieltä, että pienellä ripauksella vanhaa kunnon juroutta on puolensa.

Saksassa on IT-yritys, joka on solminut työntekijöidensä kanssa "onnellisuussopimuksen". Jos työntekijä ei ole iloinen ja naura töissä, hän saa yksinkertaisesti mennä kotiin. Tämä on tietysti aika radikaali esimerkki, mutta sävy on varmaan tuttu? Meidän odotetaan olevan positiivisia myös stressaavissa ja vaikeissa tilanteissa. Mutta onko se aina niin tavoittelemisen arvoista? Tästä on eri mieltä ainakin Alexander Kjerulf, joka on kirjoittanut muun muassa kirjan nimeltä "Happy hour is 9 to 5". Huomiota herättäneessä raportissaan hän toteaa, että positiivisella ajattelulla on ehdottomasti etunsa, mutta kohtuus kaikessa.
– Kaikissa itse itsensä auttamiseen neuvovissa henkisissä kirjoissa on yksi suuri ongelma. Niiden avulla joutuu helposti hakoteille. Omien todellisten tunteidensa tukahduttamisella voi olla hankalia seurauksia sekä kotona että työpaikalla, Alexander Kjerulf sanoo.
Tässä on 5 esimerkkiä siitä, milloin positiivinen ajattelu voi Alexanderin mielestä aiheuttaa niitä meille.
1. Tutkimukset osoittavat yhä uudelleen, että työntekijät stressaantuvat enemmän, jos heidät pakotetaan töissä teeskentelemään positiivista mielialaa.
2. Positiivinen ajattelu ei auta tippaakaan sitä, joka tuntee itsensä työssään onnettomaksi ja stressaantuneeksi. Päin vastoin.
3. Negatiiviset tunteet ovat osa elämää ja työtä. Niitä ei pidä tukahduttaa, vaan ne tulee hyödyntää.
4. Liioitellun positiivisella ajattelulla lakaistaan työpaikan ongelmia maton alle.
5. Onnellisuuteen pakottautuminen ei onnistu. Ironista kyllä, tie onneen on kaikkien tunteidensa päästäminen esiin. Ja juuri siinä salaisuus piilee: on tunnettava kaikki puolensa, niin hyvät kuin huonotkin.