Terveys ennen kaikkea

2015-06-18

Tekninen vallankumous on merkinnyt sitä, että istumme yhä enemmän paikallamme näyttöjemme edessä, millä puolestaan on tuhoisat vaikutukset terveyteemme. Hyvän ennaltaehkäisevän terveydenhoito-ohjelman tulisi olla jokaiselle yritykselle itsestäänselvyys. Kinnarps neuvoo, mitä voimme tehdä. Ylös ja lenkille!

Viime vuonna Washingtonissa Yhdysvalloissa tehtiin suuri tutkimus (Preventing Chronic Disease), joka käsitti 35 000 virkamiestä. Tutkimuksesta kävi ilmi varsin pelottavia lukuja – neljäsosalla tutkituista oli suoranaisesti terveydelle haitallinen määrä ylipainoa. Trendi on sama ympäri maailman, sillä liikumme vähemmän, stressaamme enemmän ja olemme vaarassa palaa loppuun. Kaiken kaikkiaan tämä on kuin tikittävä aikapommi yrityksille ja yhteiskunnalle; mikään ei ole kalliimpaa kuin sairauslomalla olevat tai loppuunpalaneet työntekijät. Tätä näkökulmaa vasten työpaikan hyvä ennaltaehkäisevä terveydenhoito-ohjelma on pieni investointi. Nämä ohjelmat käsittävät kaiken lääkärintutkimuksista mahdollisuuteen saada henkilökohtaista valmennusta palkallisella työajalla.

Unohtamatta myöskään sitä, että yritys tekee aloitteen "walk and talk" -tyylisiin kokouksiin sen sijaan, että ikuisuuksia kestävät istunnot pidettäisiin neuvotteluhuoneessa. Ja vakavasti ottaen: eikö vastaanotossa olevaan makeisautomaattiin voisi lisätä suuren riippulukon... Pienet aloitteet voivat johtaa suuriin tuloksiin. Selkeä panostus terveyteen ei tarkoita vain terveempiä työntekijöitä, vaan myös sitä, että yritys koetaan entistä houkuttelevammaksi. Tätä asiaa ei voi toistaa tarpeeksi monesti: arvokkaimman pääoman muodostaa aina henkilökunta.