Oikea ympäristö tuo parempia tuloksia

2015-04-09

Miten yritykseen saadaan paras tunnelma? Mikä saa työntekijät ja tiimin hitsautumaan ja toimimaan hyvin yhteen? Jotkin yritykset ovat ratkaisseet tämän arvoituksen – jotkin eivät. Kinnarps selvittelee sekä kiinnostavaa että kuumaa kysymystä.

Kun yritys on pieni ja vasta aloittanut toimintansa, on helppoa luoda positiivinen uudisrakentajahenki, kun kaikki tuntevat toisensa. Mutta kun yritys kasvaa ja työntekijöitä on yhä enemmän, on tehtävä aktiivisesti töitä sen eteen, millaisen kulttuurin haluaa. Jos kaikki työntekijät marssivat ulos ovesta tasan kello viisi, voi olettaa, että työpaikalla ei viihdytä erityisen hyvin. Tämä ei tietenkään tarkoita, että pitäisi tavoitella 60-tuntisia työviikkoja, mutta jos työpaikasta halutaan tehdä viihtyisä ja toimiva, on tärkeintä saada työntekijät sitoutumaan työhönsä. Miten se siis tehdään?

Tämä on usein asennekysymys, joka alkaa siitä, että yrityksen johto tekee suunnitelmista ja strategioista läpinäkyviä, niin että työntekijät tuntevat tulevansa nähdyiksi ja pääsevänsä osallistumaan asioihin. Sen vuoksi ympäristöllä ja sisustuksella on erittäin suuri vaikutus yrityksen DNA:han. Työpaikan on tunnuttava niin rennolta ja kutsuvalta, että ihmiset voivat olla töissä omana itsenään tarvitsematta teeskennellä mitään. Silloin syntyy sitoutunut kulttuuri, joka vie yritystä eteenpäin.