Tilaa vapaudelle

2014-05-20

Miten saataisiin työntekijät viihtymään paremmin ja onnistumaan paremmin työssään? Toimintaan perustuvan ympäristön luominen voi olla fiksu ratkaisu.

Kun ensimmäiset toimintaan perustuvat työympäristöt otettiin käyttöön, monet epäröivät ja jopa pelkäsivät. Toimisivatko ne todella?
– Ihmiset ovat tottuneet omaan työpöytään, se antaa turvallisuutta ja identiteetin. Siksi oli hyvin positiivista, kun näimme, miten hyvin toimintaan perustuvat työympäristöt alkoivat toimia, sanoo Christina Bodin Danielsson, arkkitehti ja arkkitehtuurin tohtori Tukholman yliopistossa ja kuninkaallisessa teknillisessä korkeakoulussa.
On lukemattomia esimerkkejä siitä, miten alun epäluuloisuus on pian vaihtunut innostukseen ja johtanut luovuuden lisääntymiseen ja parempaan viihtyvyyteen. Kun Microsoftin piti Amsterdamissa vuonna 2010 siirtyä perinteisestä toimistoympäristöstä toimintaan perustuvaan ympäristöön, vastustus oli aluksi kovaa. Kukaan henkilökunnan jäsen, edes ylimmät johtajat, ei saanut omaa työpöytää tai omaa tuolia. Kuuden kuukauden kuluttua yksikään työntekijä ei enää halunnut palata vanhaan työskentelytapaan. Mutta jotta toimintaan perustuva työympäristö toimisi, henkilökunnalla on oltava käytössään tekniikka, jonka ansiosta he voivat liikkua. Heidän on pystyttävä tekemään töitä missä ja milloin tahansa.
– Juuri nyt toimintaan perustuvaan konseptiimme, jota kutsumme nimellä Next Office, ABW, näyttää kohdistuvan runsaasti mielenkiintoa, sanoo Kinnarpsin konseptisuunnittelija Henrik Axell.
– Monet pitävät sen eduista ja haluavat uusia kalustuksensa heti. Mutta on tärkeää muistaa analyysi ennen muutoksen aloittamista. Kyse ei ole vain toimiston kalustamisesta luomalla erilaisia ympäristöjä, vaan organisaation on tehtävä töitä toimintaperusteisesti ja luotavan ympäristön on tuettava tätä työskentelytapaa. Siksi suosittelemme aina perusteellista selvitystä ja ajan ja vaivan käyttämistä siihen, että kaikki organisaation jäsenet ymmärtävät muutoksen.
Mitkä sitten ovat ratkaisevat edut?
Kaikki tila huomioidaan ja hyödynnetään tehokkaasti, ja toimintaan perustuva työtila kannustaa spontaaneihin kokouksiin ja luovuuteen. Työntekijät tulevat lähemmäs toisiaan ja vaihtavat kokemuksia yli rajojen. Lisäksi puhtaasti ergonomisessa mielessä on erittäin hyvä pystyä vaihtamaan työasemaa tehtävän mukaan. Ja juuri siitähän tässä on kysymys – se, joka panostaa viisaasti työntekijöihinsä, hyötyy pitkällä aikavälillä.

Lue lisää Kinnarpsin Next Office, ABW -käsitteestä täältä: http://www.kinnarps.com/fi/fi/Interior-solutions/Next-Office/