VALITSE VÄRI MIELIALAN MUKAAN

2013-05-07

Tags:

Oletko kyllästynyt toimistojen ainaisiin valkoisiin seiniin? Vaihda väriä mobiililaitteen klikkauksella!

Joinakin aamuina... Tulet toimistolle ja toivot, että joku voisi vaihtaa sisustuksen tai edes maalata yhden seinän uudelleen.
Englantilainen suunnittelusuuruus Ron Arad vastaa yhdestä vuoden mielenkiintoisimpiin kuuluvasta uutuudesta – No Bad Colours eli seinälevyjä, jotka voivat vaihtaa väriä. Haluatko rauhoittavan sinisen seinän johtokunnan kokoukseen aamulla, pirteän keltaisen lounaalle ja sitten tulisen punaisen illan after work -tunnelmiin – valinta on sinun, vaihtoehtoja on loputtomasti. Mutta telaa tai maalaria ei tarvita, sillä koko prosessia ohjataan tietokoneella tai matkapuhelimella. Toinen hyvä puoli on tietysti se, ettei tarvitse enää hermoilla valittuaan väärän sävyn maalikaupassa...
Tekniikan on kehittänyt brittiyritys nimeltä Versatiles Technologies, ja se perustuu sähköisiin impulsseihin, joita lähetetään levyjen välissä olevan nesteen välityksellä. Perinteistä valonlähdettä ei siis ole, mikä on kätevää myös kunnossapidon kannalta.
No Bad Colours -järjestelmän asennus maksaa noin 4 000 kruunua neliömetriltä, mikä vastaa marmorin hintaa.
– Tämä on todella mielenkiintoinen tekniikka, jolla on niin monia käyttöalueita. Sitä voi tietysti käyttää seiniin ja lattioihin, mutta myös kalusteisiin ja pienempiin tuotteisiin. Tämä on vasta alkua, Ron Arad sanoo.

Ron Arad tuo väriä elämään. Kuva: Graeme Montgomery.