Säilytetään hyvät välit toimistossa!

2014-06-12

Vanhemmat sukupolvet jatkavat töissä yhä pidempään, kun taas nuoremmat työntekijät pitävät puolensa aivan toisin kuin ennen. Toimiston kahviautomaatin ääressä syntyy helposti ärtymystä... Mutta tämän estämiseen on keinoja.

Ennen vanhaan oli itsestään selvää, että vanhemmat työntekijät tiesivät kokemuksensa ansiosta eniten. Nykyään tämä ei välttämättä enää pidä paikkaansa, mikä perustuu tietysti tekniikan nopeaan kehittymiseen. Nuoret työntekijät säntäävät toimistoon täynnä itseluottamusta, uusia taitoja ja kunnianhimoa, valmiina haastamaan vanhoja rakenteita. Tästä voi syntyä kitkaa rauhallisimmallakin työpaikalla. Amerikkalaiskirjailijoiden David Maxfieldin ja Joseph Grennyn mukaan heikoimmin tulevat keskenään toimeen 40-luvun ja 80-luvun edustajat. Mutta sukupolvien välisen kuilun ylittämiseen on keinoja. Ja kuten aina, taistelun tuoksinassa on syytä muistaa perusarvot eikä pidä antaa tunteiden viedä mennessään.

Silloin voi olla hyvä muistaa 30 sekunnin sääntö:
– Kun esittää kritiikkiä jotakuta kohtaan, etenkin jos kyseessä on kollega, jolla on vähemmän vaikutusvaltaa ja kokemusta, siihen ei pitäisi ikinä käyttää enempää aikaa kuin 30 sekuntia. Sen jälkeen on hengähdettävä ja annettava toisen vastata, David Maxfield sanoo.

Tässä on vielä muutamia muita hyviä neuvoja:
– Pysyttele tosiasioissa äläkä esitä esimerkiksi ikään liittyviä ennakkokäsityksiä. Kaikilla nelikymmenluvulla syntyneillä ei ole samoja arvoja, eikä myöskään kaikilla kahdeksankymmenluvulla syntyneillä.
– Kun käytät tosiasioita, muista mainita lähdeviittaus eli kertoa, mistä luit tai kuulit asian.
– Ja lopuksi kaikkein tärkein asia. Voi olla työlästä ottaa ongelma esiin keskustelussa työtoverin kanssa, mutta se on ainoa keino. Muuten ongelma vain kasvaa ajan myötä.