Istu mukavasti – ja tee työsi paremmin!

2015-08-26

Onko sinun vaikea keskittyä töissä? Silloin vika saattaa piillä työpaikkasi sisustuksessa. Jos istut hyvin ja mukavasti, työtuloksesi voi parantua jopa 15 prosentilla. Me kinnarpsilaiset heittäydymme parhaaseen nojatuoliin ja tarkastelemme erittäin mielenkiintoista tutkimusta.

Onko selkä jumissa? Ongelmia kyynärpäiden kanssa? Tai vaihteleeko keskittymiskykysi? Vaikka tiedämme, miten tärkeää työpisteen hyvä ergonomia on, huomattavan monet tekevät heikosti harkittuja valintoja. Sillä voi olla hintansa.

– On uskomatonta, miten monilla useita tunteja viikossa töitä tekevillä on aivan vääränlainen työtuoli tai -pöytä. Jonkin ajan kuluttua he alkavat kärsiä kivuista kehossaan, mutta silti he vain jatkavat ja jättävät kivun huomiotta, sanoo David Rempel, joka tutkii ergonomiaa Kalifornian yliopistossa.

Hyvä sisustus vaatii älykkäitä ratkaisuja. Kun se täyttää työntekijöiden tarpeet, se luo pohjan hyvälle työpäivälle. Terveysongelmat vähenevät, mutta myös työn tulokset paranevat huomattavasti. Nykyään työssä vaaditaan useiden tehtävien sujuvaa hoitamista samaan aikaan. Tutkimukset osoittavat, että harkittu ympäristö voi parantaa luovuutta ja työtehoa jopa 15 prosentilla. Lisäksi teemme vähemmän kirjoitusvirheitä, kun istumme paremmin...