Unettavat miljööt

2015-05-12

Kokoushuone on mukavasti sisustettu ja varustettu kaikilla uusimmilla teknisillä hienouksilla, mutta kokoustuokion jälkeen silmäluomet alkavat tuntua yhä raskaammilta. Mikä on pielessä? Kinnarps esittelee teknisen raportin, joka saa meidät hetkessä hereille!

Useimmilla moderneilla työpaikoilla lämpötila on aina juuri sopiva. Olipa keskikesä tai talvi, lämpötila on aina vajaat 20 astetta, kiitos kekseliäiden huonetermostaattien ja älykkäiden eristysratkaisujen. Mutta pienempiin sähkölaskuihin pyrittäessä ilmanvaihto helposti kärsii – sillä oletteko huomanneet, että joskushan työpaikalla ei voi edes avata ikkunaa?

Niinpä hiilidioksidipitoisuus nousee aivan liian suureksi. Ulkona normaali hiilidioksidiarvo on noin 380 ppm, mutta työpaikalla, jonka ilmanvaihto on puutteellinen, arvo voi olla reilusti yli 1 000 ppm. Vielä huonompi tilanne voi olla ahtaissa kokoustiloissa, joissa on monta osallistujaa. Niinpä jos tuntuu siltä, että sinulla ja kollegoillasi on keskittymisvaikeuksia ja alatte haukotella iltapäivän lähestyessä – tarkistakaa ilmanvaihto!