Älykäs kaluste

2014-08-25

Clip ensiesittelyssä! Kaluste, joka vie toimiston tulevaisuuteen.

Yhtäkkiä kaikki puhuvat Fredrik Mattsonista. Hänen kalusteitaan näkyy ympäri maailmaa mitä erilaisimmissa yhteyksissä, New Yorkin arvostetusta Metropolitanista Pedro Almodóvarin Broken Embraces -teokseen, ja jos katsoo tarkkaan megatähti Rihannan Russian Roulette -videota, voi nähdä hänen uppoavaan yhteen Fredrikin nojatuoleista.
– Minulle muotoiluprosessissa on aina kyse samasta asiasta, mahdollisuuksien luomisesta. En halua, että tietokoneohjelmat tai tekniset rajoitteet ohjaavat minua. Joskus prosessi saattaa kestää useita vuosia. Teen luonnoksia, hylkään niitä ja piirrän uudelleen, kunnes muoto tuntuu hyvältä.
Yhdelle Kinnarpsin tavaramerkeistä, Materialle, Fredrik on suunnitellut täysin uraauurtavan kalusteen nimeltä Clip. Se on yhdeltä kolmasosaltaan nojatuoli, yhdeltä kolmasosaltaan tuoli ja yhdeltä kolmasosaltaan kirjoituspöytä. Tässäpä onkin täydellinen kaluste moderniin toimistoon. Ja kuten usein Fredrikin ideoiden kohdalla, aletaan miettiä, miksei kukaan ole aiemmin keksinyt sitä. Clip on yhtä tehokas työpisteenä kuin rentona kokouskalusteena.
– Yritän käyttää erittäin suoraa muotokieltä, haluan että ajatus ja hyöty ymmärretään heti.
Se onnistui, Fredrik!