Älykästä romua

2015-10-27

Kaikki puhuvat wearableista eli älyvaatteista! Yksi London Design Week -tapahtuman mielenkiintoisimmista uutisista oli ranneke, joka seuraa käyttäjänsä vaikutusta ympäristöön. Ja luonnollisesti ranneke on valmistettu kierrätetyistä elektroniikkalaitteista.

WorldBeing-niminen ranneke kokoaa ja yhdistelee tietoja käyttäjänsä elämäntavasta. Kuinka tämä matkustaa, mitä ostaa ja syö tai kuinka paljon energiaa tämä käyttää kotona. Sen jälkeen ranneke laskee, kuinka suuren hiilijalanjäljen käyttäjä jättää jälkeensä. Lisäksi kaikki rannekkeen käyttäjät ovat yhteydessä toisiinsa, mikä mahdollistaa oman kulutuksen vertaamisen muiden kulutukseen. Yksi älykäs hienous – kun ranneke on kehitetty täyteen mittaansa – on se, että se pystyy tunnistamaan käyttäjänsä pulssin, mikä toimii allekirjoituksena esimerkiksi maksuissa ja rahansiirroissa.

– Aloin miettiä tätä ranneketta nähtyäni tilaston, jonka mukaan roskiin heitetään joka vuosi yli 50 miljoonaa tonnia elektroniikkalaitteita, muotoilija Benjamin Hubert sanoo.