Kuumimmat uutuudet

2014-06-25

Mitä sanotaan pöydästä, joka muistaa, millaisena haluat pitää sen? Tai modernista kokoussohvasta, joka haastaa perinteisen muotoajattelun? Tutustu Kinnarpsin jännittävimpiin uutuuksiin!

Muistatko, millaista oli vasta muutama vuosi sitten? Pelätessämme, että menettäisimme puhelun, me kaikki istuimme työpöydän ääressä kello yhdeksästä aamulla kello viiteen iltapäivällä kopperossa, joka oli täpötäynnä kansioita. Puhumattakaan kokoustiloista, jotka näyttivät suunnilleen samalta, paitsi että siellä oli pitkiä tuolirivejä valtavien neuvottelupöytien ääressä. Jos piti järjestää kokous, oli aivan välttämätöntä kutsua vähintään tusina osanottajaa. Juhlavaa ja hieman jäykkää. Kaikki tuo on nyt tietysti toisin. Työpaikka on ympäristö, joka on käynyt läpi yhden yhteiskunnan nopeimmista ja radikaaleimmista muutoksista. Luonnollisesti suurelta osin teknisen kehityksen vuoksi. Kun toimisto on salkussa ja kaikki tekniset tiedot käytettävissä digitaalisessa muodossa, tilaa riittää uusille ajatuksille ja innovaatioille. Eräs vahvimmin näkyvistä trendeistä on juuri joustavuus: Sisustuksen on hoidettava useita tehtäviä, ja se on voitava mukauttaa sopivaksi uusiin tilanteisiin ja ympäristöihin. Toimintaan perustuva työympäristö on tullut jäädäkseen!
Tässä tutustumme tarkemmin Kinnarpsin jännittävimpiin uutuuksiin.

Product Launch Spring 2014. from Kinnarps Group on Vimeo.

Oberon – houkutteleva ja toimiva

Kinnarps toi markkinoille ensimmäisen nostettavan ja laskettavan työpöytänsä 25 vuotta sitten. Silloin monet kyseenalaistivat pöydän hyödyt, mutta Kinnarps uskalsi silloinkin kulkea omaa tietään.
– Meille on tärkeää jakaa mielipiteitä, ja siksi olenkin erityisen ylpeä tuoreimmasta panostuksestamme, joka todellakin poikkeaa totutusta, kertoo työpöydistä vastaava kansainvälinen tuotepäällikkö Per Enskär.
Oberon on pieni pöytä, joka täyttää kaikki toimintaan perustuvan työpaikan mukanaan tuomat korkeat vaatimukset. Useiden ergonomisten ja kekseliäiden hienouksien joukosta meidän on mainittava pöydän erityinen ohjainyksikkö, jonka avulla pöytä voidaan ohjelmoida käyttäjän toiveiden mukaan. Näin ei tarvitse käyttää aikaa eikä energiaa pöydän korkeuden hienosäätöön, vaan pöytä yksinkertaisesti "muistaa" haluamamme korkeuden.
Oberon on saatavana työ-, kokous- tai kahvipöytänä, ja tarjolla on erilaisia yhdistelymahdollisuuksia koon, materiaalin ja muotojen suhteen.
Ihmetteletkö nimeä? Sillä on aivan oma tarinansa. Oberon on nimetty erään Shakespearen "Kesäyön unelma" -näytelmän henkilön mukaan. Se sopiikin hyvin, sillä pöytäsarja on kuin Shakespearen teos – jotain ainutlaatuista ja innovatiivista, jolla on kuitenkin klassinen pohja!


Libra – syntynyt liikkeestä

Uudessa ajattelutaloudessa yhä tärkeämpiä ovat monipuoliset kalusteet, jotka kannustavat luovuuteen ja ihmisten välisiin tapaamisiin. Voisiko kuvitella parempaa esimerkkiä tästä kuin Libra? Aaltomainen, leikkisä sohvapenkki. Se on sekä silmälle vastustamaton että ihanan mukava, minkä lisäksi se on avoimen muotoilunsa ansiosta helppo sijoittaa niin moderniin kuin klassisempaankin ympäristöön.

– Lisäksi voimme tarjota lähes rajattoman valikoiman värejä ja kankaita Kinnarpsin laajasta valikoimasta, kertoo Kinnarpsin Soft Seating & Reception -alueesta vastaava kansainvälinen tuotepäällikkö Ulrika Liffner.
Kuppi kahvia, nopea kokous. Tämäntyyppisten rentojen kalusteiden kysyntä vain kasvaa työpaikkojen muuttuessa. Libralla on ansaittu paikkansa huoneessa.


Combine – kokoa oma pöytäsi

Nelikulmainen vai pyöreä? Onko sinun vaikeaa löytää juuri omiin tarpeisiisi sopivaa sohvapöytää? Saammeko esitellä: Combine, pöytäsarja, jossa keskeistä on yhdistely. Voit valita useista eri muodoista, materiaaleista ja korkeuksista. Combinessa sinun toiveesi ratkaisevat. Mikset yhdistäisi neljää tai viittä pöytää?
– Monissa yrityksissä halutaan luoda persoonallinen sisustus, jotain ainutlaatuista juuri heidän organisaatiolleen. Sellaisissa tilanteissa kannattaa valita Combine, sanoo Ulrika Liffner.


Prim – luova ja ääntä vaimentava.

Mikä ihmisiä ärsyttää eniten työpaikalla? Melkein kaikki ovat samaa mieltä, että eniten energiaa kuluttaa häiritsevä melu. Siksi Kinnarps antoi muotoilija Christian Hallerödille tehtäväksi suunnitella luova ja toimiva tilanjakaja, joka ratkaisee tämän ongelman. Tuloksena syntyi Prim – sarja tyylikkäitä ja erittäin käytännöllisiä äänieristeitä, jotka koostuvat katto-, lattia- ja pöytäseinäkkeistä. Huomion arvoista on, että Prim on testattu ja arvioitu yhteistyössä Akustikfaktan kanssa erittäin hyvin tuloksin. Lisäksi Kinnarps käyttää re:fill-pehmustetta, joka on tuotannon hukkamateriaalista koostuva ainutlaatuinen materiaali. Hyvä esimerkki siitä, miten tärkeää on ajatella koko elinkaarta – "from cradle to cradle".