KALUSTEITA, JOTKA VIITTOVAT TIETÄ TULEVAISUUTEEN

2013-12-10

Miltä tulevaisuuden joustavien toimistojen tulisi näyttää? Kinnarps tuo nyt markkinoille joukon jännittäviä uutuuksia. Olemme saaneet inspiraatiota kaikkialta, aina mehiläisten vahakennoista uusimpiin teknisiin innovaatioihin. Tässä ovat kalusteet, jotka viittovat tietä tulevaisuuteen!

Kuka on älykkäin muotoilija?

Luonto, totta kai! Sieltä myös Kinnarps haki inspiraatiota Trixagoniin, joka on yksi tämän vuoden jännittävimmistä uutuuksista. Sarja koostuu pöydistä, jakkaroista ja säilytyskalusteista ja perustuu kuusikulmioon, jota esiintyy kaikkialla mehiläisten vahakakuista lumihiutaleisiin ja kilpikonnan kuoreen. Samoin kuin mehiläiset yhdistelevät vahakennojaan, Trixagon-sarjan kalusteita voi yhdistellä suuremmiksi tai pienemmiksi ryhmiksi tarpeen mukaan.
- Trixagonin idea on helpottaa opiskelua, viestintää ja opetusta keskittymällä kehitykseen ja keskusteluun, sanoo muotoilija Anne Reinholdt.

Trixagon-sarjan osien muodon lisäksi myös värejä voi yhdistellä eloisaksi kokonaisuudeksi. Pöytiä ja säilytyskalusteita saa koivu-, pyökki- tai tammilaminaatista valmistettuina sekä valkoisina ja vaaleanharmaina. Kaikkiin osiin voi myös valita joko hopeanharmaat tai valkoiset metallijalat.

Tulevaisuuden toimistoon tarvitaan luonnollisesti myös tulevaisuuden tuolit. Muotoilija Daniel Figueroa on luonut Drabertin Esencian täyttämään tukevia ja ergonomisia työtuoleja koskevat korkeat vaatimukset. Työpisteet perustuvat yhä enemmän toimintaan, ja niitä käyttää työviikon aikana useampi henkilö. Siksi Esencia on helppo mukauttaa jokaisen käyttäjän tarpeisiin yksinkertaisten ja loogisten säädinten avulla. Se vie samalla toimistotuolin uudelle esteettiselle tasolle – niin toimivuudeltaan kuin tyyliltäänkin.
– Esencialla on runsaasti sielua ja persoonallisuutta, sanoo Daniel Figueroa.

Tulevaisuuden työpiste ei ole kuitenkaan vain siististi muotoiltu, vaan myös ergonominen, käyttäjäkeskeinen ja paikka, jossa liikunnallisuus ja hyvä muotoilu ehkäisevät staattista kuormaa ja kulumien syntyä.

Joustavuus on yksi teemoista Kinnarpsin uutuuksia katsellessa. Kalusteiden on oltava helppokäyttöisiä ja sovittava kaikille, mikä tulee olemaan eräs vaatimuksista, kun työtasoilla on useita käyttäjiä. Multicom-pöytäsarja, kuten myös Trixagon, pysyy mukana nopeissa muutoksissa, joita työympäristömme parhaillaan käy läpi. Pöytäsarjasta löytyy ratkaisuja työskentelyyn yksin tai tiiminä suuren Multicom-pöydän ympärillä. Sarja sopii kaikenlaisiin kokouksiin ja työtapoihin, ovatpa ne joustavasti toimintalähtöisiä tai yksilöllisiin työpisteisiin perustuvia. Lisäksi pöytiin sisältyy älykkäitä hienouksia ja ne on mukautettu nykytekniikan tarpeisiin, mikä tarkoittaa tyylipuhtaita ja moderneja ratkaisuja multimediaa varten. Tietysti niissä on verkko- ja sähköliitännät, mutta myös mahdollisuus lisätä integroitu LED-valaistus. Edistyneestä tekniikasta huolimatta Multicom on erittäin helppo asentaa, eikä siihen tarvita edes työkaluja, vaan asennus onnistuu käsin.

Moderni muotoilu on Kinnarpsille kunnia-asia. Se näkyy selvästi Sarjassa[e]. Kalusteessa, joka on paljon enemmän kuin pelkkä säilytyskaluste. Sitä voi käyttää myös istuinkalusteena, äänenvaimentimena tai miksei myös tilanjakajana! Mahdollisuudet ovat loputtomat. Toinen esimerkki älykkäistä kalusteista ovat Sarjan[f] city työpöydät. Fiksuun muotoiluun sisältyy se, että pöytätasoon on yhdistetty useimmat tekniset hienoudet, kuten jalan moottori, säätönapit ja pistorasiat. Unelma kaikille, jotka kaipaavat helposti siivottavia pintoja.
Skandinaavinen perintö on usein läsnä Kinnarpsin tuotteissa. Sarja[P] on työpöytä, jonka linjat ovat puhtaat ja suorat ja toimivuus selkeää. Sen muotoilu on klassista, ja tietenkin tasot ovat nostettavia ja laskettavia, kuten modernissa työympäristössä kuuluu asiaan.

Haastavalla ja mielenkiintoisella muotokielellään Volker W Eysing on vakiintunut yhdeksi aikamme mielenkiintoisimmista muotoilijoista. Martin Stollille hän on suunnitellut Senor-kalustesarjan, joka koostuu työpöydistä, sivupöydistä ja säilytyskalusteista, joissa on ainutlaatuiset linjat.
– Kun saan idean, minulla on tapana raapustaa se nopeasti paperille. Jos se jää mieleen, tiedän, että se kelpaa ja sen eteen kannattaa tehdä töitä.

Senor on sekä kaunis että kumouksellinen, ja sen materiaaleissa ajatuksena on, että lämmin puu kohtaa lakatut pinnat.

Tulevaisuus on jo täällä!