Paras tasapaino

2016-05-13

Pitäisikö töissä istua vai seistä? Vastaus on sekä että tuoreen sveitsiläistutkimuksen mukaan.

Viime aikoina tutkimusraportit ovat sadelleet varoituksia pitkien istumisjaksojen terveysriskeistä – mutta entä jos viettää kokonaisia päiviä seisten?

Zürichissä toimiva Health Sciences and Technology, joka on maailman johtava työympäristön ergonomiakysymyksiin erikoistunut yritys, päätti tarkastella tätä asiaa tarkemmin, ja tulos on ajatuksia herättävä.

– Koeryhmämme istui ja piti lyhyitä taukoja tunnin välein sekä 30 minuutin lounastauon. Aika pian pystyimme toteamaan, ettei tämä riittänyt. Osallistujille tuottivat ongelmia lihasten väsyminen ja lihaskrampit, jotka pidemmällä aikavälillä aivan varmasti kasvattavat selkäongelmien ja muiden vaivojen riskiä, kertoo tutkimuksen johtaja Maria Gabriela Garcia.

Kieltämättä mielenkiintoista ottaen huomioon, että puolet maailman työkykyisestä väestöstä tekee töitä seisaaltaan yli 75 prosenttia työpäivästä.

Kuten useimmissa asioissa elämässä, tärkeää on myös tasapaino. Siksi nostettavat ja laskettavat työpöydät ovat paras ratkaisu, jonka avulla voi helposti ja kätevästi vaihdella työasentoa ja parantaa ergonomiaa.

Kinnarpsin laajasta pöytävalikoimasta löytyy sekä työpöytäkokonaisuuksia että pienempiä työpöytiä, joista voimme räätälöidä juuri sinulle sopivan ratkaisun.