Cooleimmat työpaikat

2015-04-07

Ne eivät ole ehkä mukavimpia tai toimivimpia työpaikkoja – mutta varmasti cooleimpia. Kinnarps on tutustunut niihin!

Miltä tuntuisi tarttua mikkiin ja vetäistä muutama biisi karaokebaarissa lounaan jälkeen? Taattu tunnelman kohottaja! Se onnistuu, jos olet Googlen palkkalistoilla Kaliforniassa. Työpaikka, jossa on todellakin panostettu leikkiin ja mielikuvitukseen – kokouksia voidaan pitää esimerkiksi köysiradan vaunuissa sisätiloissa... Kuulostaako oudolta?

Saamme kai luvan uskoa vanhaan sananlaskuun – kaikki tavat ovat hyviä paitsi huonot...Sitä paitsi on tunnettu totuus, että luova sisustus tekee työntekijöistä sitoutuneempia ja tehokkaampia. Toisaalta kaikista ei ehkä tunnu mukavalta pitää kokousta merirosvolaivassa amerikkalaisessa Keksintömaassa...

Toisaalta taas yrityksen koko liikeidea perustuu perinteisestä poikkeavaan ajatteluun ja erilaisten käsitteiden esiintuomiseen. Siksi se ei ehkä kuitenkaan ole aivan väärin. Eräs yritys, jossa on todellakin ajateltu tätä rakkautta työpaikalla, on Dropbox – kokoustilojen joukossa on huoneet nimiltään Romance Chamber ja Break Up Room, jotka on suunniteltu varta vasten työntekijöille, joiden on saatava puhua keskenään. Tässä on kuvia työpaikoista, joita et uskonut olevan olemassakaan!