Viihtymisen kaava

2016-05-06

L=(T9+U8)+(V7+HK6)-L7… Ei, kyse ei ole perjantaikahvin tuoteselosteesta, vaan kaavasta, jonka avulla voimme paremmin työpisteissämme. Yksi tärkeimmistä elementeistä on...fanfaareja: Tietysti sisustus!

Sisustusyritys Peldon Rose antoi tehtäväksi syvähaastatella 1 000 toimistotyöntekijää. Haastattelun tuloksena saatiin edellä mainittu kaava, jossa L on ”Onni”, T on ”Luottamus”, U on ”Arvostus”, V on ”Ystävät”, HK on ”Kodikkuus” ja L on ”Tympeys”. Yhtälön painotus heijastaa tutkimuksesta saatuja vastauksia.

Tutkimuksesta tulee esimerkiksi erittäin selvästi ilmi miten tärkeää on, että saamme vahvistavaa palautetta työstämme ja tunnemme saavamme tukea sekä esimiehiltämme että kollegoiltamme, ja lisäksi se, että meillä on toimivia ystävyyssuhteita työssä.

Myös sisustus on viihtymisindeksin tärkeä osa-alue: haastatelluista 65 % toivoo, että työpisteen kalustus on vaihtelevaa ja sanovat lisäksi, että tylsä sisustus latistaa tunnelman. Merkittävää on, että vain 27 % haastatelluista mainitsi voivansa käyttää kokoustilaa, mikä oli ärtymystä herättävä tekijä.

- Jos työntekijöiden panoksesta halutaan saada mahdollisimman paljon irti, on ensisijassa rakennettava ympäristö, jossa jokainen neliösenttimetri on tarkoitettu luomaan parhaat mahdolliset edellytykset luovuudelle ja tehokkuudelle, sanoo Peldon Rosen Jitesh Patel.