Asiantuntijan valinnat!

2016-03-07

Stefan Nilsson on Ruotsin suosituimpia trendiasiantuntijoita. Käännyimme luonnollisesti hänen puoleensa saadaksemme kuulla vastikään päättyneiden Tukholman huonekalumessujen vahvimmista trendeistä. Tässä Stefanin raportti!

1. Mattoja! Nyt on jo korkea aika kaikkien klassisten muotoiluyritysten lisätä mallistoihinsa mattoja. Huone ei ole täydellinen ilman mattoa, ja jos pelkää maton likaantumista lattialla, niin sen voi myös laittaa riippumaan seinälle.

2. Syvät värit, kuten vihreä, sininen ja viininpunainen tekevät paluun samanaikaisesti vuoden värin eli inhoamani vaaleanpunaisen kanssa. Intensiivisen tummat vihreän ja deniminsinisen sävyt koristavat seiniä ja sopivat hienosti vaaleista puulajeista valmistettujen huonekalujen joukkoon, kun taas viininpunaista pistää esiin esimerkiksi pikkutyynyissä – yksityiskohdissa, joita tullaan näkemään paljon tänä vuonna. 

3. Avaamme jälleen toimistot. Sisälle suljetut korkeaselkäiset ja hupuilla varustetut nojatuolit, joita pidimme epätrendikkäinä kymmenen vuotta sitten, ovat tipotiessään. Käytämme nykyisin toimistoja tapaamisiin ja ajatusten vaihtoon. Olemme jo aiemmin nähneet, kuinka pelkistetyt työpisteet saivat väistyä sotkuisemman ja henkilökohtaisemman tyylin tieltä, jotta pystyisimme näkemään, millaisia persoonia työpaikalla oikeastaan työskentelee. Tämä trendi viipyilee vielä, mutta nyt työpisteet on pystyttävä siirtämään pienempiin, kannettaviin puulaatikoihin, joissa jokainen voi säilyttää tavaroitaan.

4. Pikkupöydistä muodostuu taattu yksityiskohta niin toimistossa kuin kotonakin. Näemme suurten sohvapöytien sijasta useampia pienempiä pöytiä tai pöydänjalan, jonka useissa pienissä pöytätasoissa sekoitellaan eri materiaaleja, kuten marmoria, puuta, graniittia ja linoleumia.

5. Lampuilla on edelleen keskeinen rooli sisustuksessa. Keskipisteessä on pikemminkin valaisin kuin itse valo – lampun on oltava hyvännäköinen ja näyttävä sekä mielellään sellainen, josta riittää puhuttavaa. Yksi esimerkki messuilta on lamppu, joka oli valmistettu ebolasuojapuvuista.