Vihreä tie

2016-06-08

Vihreät kuljetukset eivät ole hyväksi vain ympäristölle – ne edistävät myös taloutta. Ja kaikkein pisimmälle kehityksessä ollaan päästy Kööpenhaminassa!

Pitkään autoa pidettiin suurena tulevaisuuden symbolina, joka vei eteenpäin sekä meitä että yhteiskuntaa. Lisäksi useimmat amerikkalaiset kaupungit on rakennettu ilman kävelykatuja tai pyöräteitä. Mutta nyt tutkimusraportit osoittavat, että olemme tulleet kirjaimellisesti tien päähän ja alkaa olla aika harkita auton jättämistä lopullisesti parkkiin. Silloin sekä planeettamme että lompakkomme voivat paremmin.

Valaiseva esimerkki tästä on Kööpenhamina, missä 55 prosenttia kaupungin asukkaista käyttää päivittäin polkupyörää töihin tai vapaa-ajan harrastuksiin matkatessaan. Sen lisäksi, että hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet 90 000 tonnilla vuodessa, laskelmat osoittavat, että jokainen polkupyörällä ajettu kilometri säästää yhteiskunnalle noin kaksi kruunua. Tähän on useita selityksiä: Pyöräteiden kunnossapito ja rakentaminen on halvempaa kuin autoteiden, liikenneonnettomuuksia tapahtuu vähemmän ja asukkaiden yleinen terveydentila paranee, minkä lisäksi positiiviset vaikutukset ympäristöön ovat suuria. Kun ihmiset luopuvat auton omistamisesta, he panostavat sen sijaan parempaan asumiseen, mikä myös edistää yhteiskunnan taloutta. Vastaavaa kehitystä on nähty myös muissa kaupungeissa ympäri maailmaa, muun muassa Lontoossa, Istanbulissa ja Mexico Cityssä, jotka kaikki ovat panostaneet autottomiin vyöhykkeisiin hyvin tuloksin. Mutta jos halutaan, että auto jätetään talliin, yksi edellytys on, että julkista liikennettä on kehitettävä. Kenties kaikkein innovatiivisinta kehitys on ollut Kolumbian Medellinissä, jossa valtava hissijärjestelmä – Metro de Medellin – kuljettaa asukkaita edestakaisin suurissa ilmassa kulkevissa vaunuissa korkealla kaupungin yläpuolella. Vähentyneen autoilun lasketaan pienentävän pelkkiä sairaalakustannuksia vuosittain noin 12 miljardilla kruunulla.

Olemme vielä kaukana autottomasta yhteiskunnasta, mutta lisäämällä tietoisuutta siitä, että jokainen voi vaikuttaa muutokseen osaltaan, olemme ainakin ehdottaneet hieman vihreämpää tietä.