Tärkeä ensimmäinen tunti

2014-03-27

Näin todella menestyvät ihmiset käyttävät aamunsa! Älä enää vastaa sähköposteihin kotoa, kuuntele Steve Jobsia ja anna sammakon auttaa…

Kun kalenteri on täynnä ja kaikki päivät samanlaisia, kadottaa joskus helposti jalansijansa ja unohtaa, mikä elämässä on tärkeää. Mark Twain kirjoitti kerran: "Jos syöt aamulla ensimmäiseksi elävän sammakon, sen jälkeen mikään ei tunnu erityisen hankalalta..."
Tarinan opetus on: Pysähdy ja haasta itsesi, älä juutu arjen oravanpyörään. Tumblrin perustaja David Karp ei esimerkiksi tarkista sähköpostiaan kotona. "Jos jollakulla on minulle tärkeää asiaa, hän soittaa. Muussa tapauksessa asia voi odottaa. Oma aika täytyy priorisoida."
Sen sijaan, että jumittuisit töihin tullessasi työpöytäsi ääreen, tartu työlääseen asiaan tai puheluun, jota olet lykännyt ja joka on hoidettava. Tai tee kierros toimistossa ja juttele niiden työntekijöiden kanssa, joiden kanssa et yleensä ole paljon tekemisissä. Anna itsellesi puoli tuntia aikaa rikkoa kaava ja "etsiä oma sammakkosi"! Steve Jobs sanoi kerran: "Joka aamu tulisi katsoa itseään peilistä ja kysyä: 'Jos tämä olisi elämäni viimeinen päivä, haluaisinko tehdä juuri ne asiat, jotka ovat edessäni tänään'."