Maailman paras työpaikka

2015-01-06

Maailman paras työpaikka

Jos saisit itse valita, miltä työpaikkasi näyttää ja miten se toimii, mikä olisi tulos? Tutkijat Robb Goffey ja Garreth Jones päättivät ottaa tästä selvää ja haastattelivat kolmen vuoden aikana noin sataa johtajaa eri puolilta maailmaa. Kinnarps on tutustunut heidän työnsä tuloksiin.

Kuinka paljon tyytyväiset työntekijät merkitsevät yritykselle? Enemmän kuin voi koskaan aavistaakaan. Kun Goffey ja Jones perehtyivät kysymykseen, he huomasivat, että silloin kun yrityksen työntekijät viihtyvät ja ovat erittäin sitoutuneita toimintaan, yrityksen liikevaihto on nelinkertainen ongelmayrityksiin verrattuna. Myös asiakastyytyväisyysprosentti on peräti 89 prosenttia. Miten sellainen yritys saadaan luotua? Tärkeä osa sitä on kulttuuri eli se, että töihin otetaan ihmisiä, joiden erilaiset persoonallisuudet täydentävät toisiaan.
– Haluamme löytää ihmisiä, jotka eivät ehkä kaikilta osin sovi joukkoomme, mutta jotka vievät meidät matkoille, joille emme muuten olisi koskaan päätyneet, kertoo maailman johtaviin suunnittelu- ja insinööriyrityksiin kuuluvassa Arupissa työskentelevä Philip Dilley.
Tai otetaanpa esimerkiksi brittiläinen elintarvikeketju Waitrose, joka on ymmärtänyt lojaalien työntekijöiden merkityksen etenkin silloin, kun työ ja vapaa-aika sekoittuvat. Siksi yritys maksaa puolet työntekijöidensä harrastusten kustannuksista, olipa sitten kyse pianotunneista tai kokkikursseista. Englannin McDonald's puolestaan käyttää vuosittain yli 50 miljoonaa euroa henkilökunnan jatkokoulutukseen.
Goffey ja Jones päätyivät lopulta kuuteen ratkaisevaan seikkaan, jotka tekevät työpaikasta täydellisen:
• Työntekijä voi olla oma itsensä – joka suhteessa.
• Työntekijä on koko ajan selvillä siitä, mitä tapahtuu.
• Työntekijän vahvuudet huomataan ja niitä kehitetään.
• Yritys edustaa jotain merkittävää.
• Työ tuntuu antoisalta.
• Työpaikalla ei ole idioottimaisia sääntöjä.
Mikään näistä ei tietenkään kuulosta tähtitieteeltä, mutta on mielenkiintoista, että vain muutama Goffeyn ja Jonesin tutkimista yrityksistä täytti kaikki kuusi vaatimusta.
Miten sinun työpaikkasi pärjää tässä?