Treenaa Itsesi Terveeksi

2016-08-20

Tarvitset kehosi hyvinvoinnin kohentamiseen muutakin kuin pelkkiä ergonomisia kalusteita. Erikoissairaanhoitaja ja himokuntoilija Angelica Bauerilla on hallussa arkiliikunta, jolla on merkitystä.

Pienet muutokset arjessa mahdollistavat suuret muutokset, sanoo Angelica Bauer. Se tarkoittaa, että elämään lisätään uusia, yksinkertaisia rutiineja, jotka jatkuvuudella ja suunnittelulla muuttuvat aktiivisiksi parempaa terveyttä edistäviksi valinnoiksi. Tehokasta kuten ”suuri teho, vähän ponnisteluja”, mutta myös ajallisesti. Sillä arkiliikunta on ja sen pitää olla yksinkertaista – sekä tehdä että ehtiä.

– Mene polkupyörällä töihin, poistu linja-autosta yhtä pysäkkiä aikaisemmin tai käy nopealla kävelyllä lounastauolla. Jätä kahvitauko väliin, haukkaa sen sijaan raitista ilmaa ja valitse portaat hissin asemesta. Jos teet istumatyötä, nouse ylös säännöllisin väliajoin. Niille, jotka haluavat puhdistaa päätä lounasaikaan, Angelica suosittelee intervalli- ja circuit-treeniä.

– Lyhyt ja intensiivinen treeni, mutta toimii silti hyvänä yleistreeninä. Intervalliharjoittelu potkaisee kehon liikkeelle ja antaa nopeita tuloksia edellyttäen, että ajat itsesi äärirajoille. Jos olet vasta-alkaja, ota rauhallisesti mutta älä pelkää haastaa itseäsi. Kun vahvistut, tulet kestävämmäksi ja saavutat näkyviä tuloksia. Muut aktiivisemman arjen edut tulet huomaamaan paljon myöhemmin.