Trendikäs tekstiilimallisto

2014-07-01

Mitä tekemistä meksikolaisilla kansallispuvuilla on Kinnarpsin kanssa? Paljonkin, kuten kohta huomataan! Christina Wiklund on Kinnarpsin kankaista vastaava tuotepäällikkö, joka vastaa myös yrityksen uudesta ja jännittävästä tekstiilimallistosta nimeltä Kinnarps Colour Studio (KCS). Rupattelimme hetken hänen kanssaan.

Miten työ on sujunut? Kerro.
– Tämä on kolmas mallisto, jonka parissa olen työskennellyt aloitettuani tuotepäällikkönä vuonna 2007. Teemme jokaisen malliston parissa töitä noin kaksi vuotta, ennen kuin on lanseerauksen aika. Suuri osa työstäni on merkkien seuraamista ja sellaisten trendien ja ilmiöiden nappaamista talteen, joita voimme hyödyntää ja muuntaa Kinnarps-tunnelmiksi.
Mistä saat inspiraatiota?
– Se voi tulla mistä tahansa, saumasta tuolissa, jollaisia näkee auto- tai kenkämessuilla, tilanteeseen, jossa joutuu täysin rautatieaseman tunnelman valtaan Pariisissa. En yleensä etsi inspiraatiota design- ja sisustusmessuilta, vaan se tulee suurelta osin elokuvien ja kulttuurin maailmasta sekä mielenkiintoisten trendipersoonien kuten Li Edelkoortin tai Lotta Ahlvarin luennoilta.
Mitä suuria trendejä olet tunnistanut ja soveltanut Kinnarpsin uudessa mallistossa?
– Jos katsotaan värejä, käytössä on paljon pehmeitä pastellisävyjä ja arvaamattomia sekoituksia, esimerkiksi vaalea väri yhdessä vahvan värin kanssa. Se kuulostaa hieman vaikealta mutta on todellisuudessa valtavan siistiä. Mallistossamme on myös paljon keltaista. Li Edelkoort uskoo, että keltainen on erittäin hallitseva väri koko tulevan vuosikymmenen ajan. Keltainen on muuten ainoa väri, jonka on voitu tieteellisesti todistaa vaikuttavan aivolisäkkeeseen lisäten luovuuttamme.
Kuinka monta kangasta KCS-mallistossa on yhteensä?
– 250 kappaletta, ja ne ovat seuraavien Kinnarpsin tuotemerkkien käytettävissä: Drabertin, Martin Stollin ja Kinnarpsin.
Mitä muita suuria suuntauksia muotoilussa on mielestäsi tällä hetkellä?
– Tavoitellaan ylellisyyttä, nostalgiaa ja satua, minkä olemme vanginneet myös kankaisiin. Kuten esimerkiksi Forte Monacossa, jossa olemme ottaneet vaikutelmia Guccilta, kun taas Coco Chanel on ollut inspiraationlähteenä Century-kangasta suunnitellessamme (koiranhammas).
Millaisen vastaanoton mallisto on saanut?
– Aivan valtaisan. Olen juuri nyt kiertueella, jolla esittelen kankaita ja videota siitä, miten työ on tapahtunut. Ihmiset ovat todella niin innostuneita, etenkin ymmärtäessään trendityömme ja varsinaisen tuloksen välisen yhteyden.
Lopuksi: Mikä olikaan meksikolaisten kansallispukujen tarina?
– Olemme saaneet valtavasti inspiraatiota tutkimalla eri maiden kansallispukuja, Skandinaviasta Meksikoon. Saturnus-kankaassa olemme pyrkineet sulauttamaan kaikki nämä vaikutelmat yhteen ja samaan tunteeseen. Haluamme, että kankaamme toimivat kaikissa kulttuureissa ja koko maailmassa. Silloin tuntee onnistuneensa.