Vuoden muotoilukokemus!

2016-09-14

Oletko menossa Lontooseen syksyllä? Älä menetä yhtä vuoden suurimmista muotoilu- ja arkkitehtuuritapahtumista. Ainutlaatuinen satsaus, Lontoon Design Biennale, jonka johdossa on brittiläisen Icon-lehden entinen päätoimittaja Christopher Turner, avautuu 15. syyskuuta.

– Biennaalia ei pidä sekoittaa perinteisiin sisustusmessuihin. Biennaalin takana on idea luoda muotoilutapahtuma, joka on verrannollinen parhaiden taidenäyttelyiden kanssa. Näytteilleasettajia projekteineen ja installaatioineen on noin 40 maasta, kertoo Christopher Turner yhdessä haastattelussaan.

Biennaalin teema on ”Utopia in design”, ja se perustuu Thomas Moren kulttimaineen saavuttaneeseen kirjaan vuodelta 1516, jonka julkaisusta on tasan 500 vuotta.

– Kysymys miten muotoilu voi edesauttaa parempaa maailmaa on suurimmassa määrin ajankohtainen. Voiko se edes auttaa? Näemme miten ihmiset reagoivat, sanoo Christopher Turner.

Näyttely on avoinna kolmen viikon ajan keski-Lontoossa sijaitsevassa Somerset Housessa, jossa mm. Lontoon muotiviikoilla oli aiemmin tänä vuonna loppunäytös.