MAAILMAN VIHREIN TOIMISTO

2013-05-23

New Yorkin Greenpointissa arkkitehti Ole Sondresen rakentaa toimistotaloa, joka puolustaa ympäristöasioita. Kaikki on kierrätettyä, ja Sondresenin mukaan materiaalit ovat niin "puhtaita", että rakennuksen voisi periaatteessa syödä...

”Build smaller. Build better. Build to last. Build sustainably.” Nämä ovat kunnia-asioita ja arvoja, jotka ovat yhteisiä Kinnarpsille ja norjalaiselle arkkitehdille Ole Sondresenille, joka ajaa ympäristönäkökulmasta yhtä maailman tämän hetken mielenkiintoisimmista hankkeista. Crowdfunding-alalla toimivan Kickstarterin uudeksi New Yorkin pääkonttoriksi hän rakentaa toimistotaloa 100-prosenttisesti kierrätetyistä ja uudelleenkäytetyistä materiaaleista, muun muassa kierrätetystä denimistä, joka Sondresenin mukaan on niin puhdasta, että sitä voisi syödä(!). Ei ehkä kuitenkaan kovin maukasta. Kun talo valmistuu, siinä on toimistoja, kirjastoja, galleria, teatteri ja luonnollisesti vihreä katto.
 Naapurit kritisoivat Greenpointin louhintasuunnitelmia, mutta kaikki vaikuttavat olevan samaa mieltä siitä, että juuri Ole Sondresenin vihreä arkkitehtuuri on täysin oikeaa alueen ja ympäristön kannalta.
– Uusi New York ja sen veistoksellinen arkkitehtuuri ovat vihreitä, Ole Sondresen sanoo.