Täällä me haluamme olla töissä!

2014-10-23

Täällä me haluamme olla töissä!

Missä päin maailmaa on paras olla töissä ja vapaa-ajalla? Kinnarps otti osaa mielenkiintoiseen tutkimukseen, josta käy ilmi muun muassa, että elämänlaatu on paras Australiassa. Myös Helsinki ylsi kymmen parhaan joukkoon.

Oletko koskaan harkinnut muuttamista ja alusta aloittamista? The Economic Intelligence Unit tutkii vuosittain elämän laatua maailman suurkaupungeissa. Kriteereihin sisältyy kaikki terveydenhoidosta, kulttuurista, turvallisuudesta, infrastruktuurista ja työstä siihen, miten onnellisiksi ihmiset todellisuudessa tuntevat itsensä. Neljäntenä vuonna peräkkäin listan kärjessä on Melbourne. Sadasta mahdollisesta pisteestä se sai 97,5. Kaupunki kävi kuitenkin tasaväkisen taistelun Itävallan pääkaupungin Wienin kanssa, joka tuli kakkoseksi vain 0,1 pistettä Melbournea heikommalla tuloksella. Molemmat kaupungit saivat samat arvosanat lähes kaikista kategorioista, mutta ratkaisevaa oli – ja ehkä hieman yllättäen eurooppalaisesta näkökulmasta – että Melbournen kulttuuritarjonta arvioitiin Wieniä paremmaksi. Lisäksi kaupungin ilmasto on ainutlaatuinen, ja siellä on yli 200 golfkenttää. Mutta Melbourne ei ole ainoa "Down under" -suosikki – top10 -listalla on peräti neljä australialaiskaupunkia. (Adelaide sijalla 5, Sydney sijalla 7 ja Perth sijalla 9) Hienoa on huomata, että Helsinki on ainoa pohjoismainen kaupunki, joka ylsi kymmenen parhaan joukkoon ja löytyy listalta loistavasti sijalta 8. Pääkaupunkimme sai yhteensä 96,0 pistettä, eli vain 1,5 pistettä Melbournea vähemmän. Helsinki sai täydet pisteet kaupungin vakaasta tilasta ja terveydenhuollon tasosta, mutta parannettavaa on kulttuuri- ja ympäristöasioissa sekä yhteiskunnan perusrakenteessa.
Entä missä ei haluta asua ja tehdä töitä? Listan hännillä on kaupunkeja, joissa esiintyy runsaasti epävarmuutta ja epävakautta. Heikoin elämänlaatu on Syyrian Damaskoksessa.

10 parasta työssäkäyntikaupunkia
1. Melbourne
2. Wien
3. Vancouver
4. Toronto
5. Adelaide
6. Calgary
7. Sydney
8. Helsinki
9. Perth
10. Auckland