Voittoisa pöytä

2014-08-22

Sen kehittämiseen meni 1 000 tuntia. Nyt Modulor-kokouspöytä saa alan hienoimman kunnianosoituksen.

Suunnittelijakolmikko Mårten Claesson, Eero Koivisto ja Ola Rune on vuosien kuluessa piirtänyt kaikkea jättimäisistä taidehalleista Japanissa oveliin pikkuruisiin messinkisiin säilytyspurkkeihin. Mutta koosta ja toimeksiannosta riippumatta heidän koko tuotantonsa DNA:lla on yksi yhteneväisyys – täydellisen linjan, sen ratkaisevan yksityiskohdan etsiminen, joka tekee arkisesta esineestä kauniin pienen mestariteoksen. Heidän yhdelle Kinnarpsin tavaramerkeistä, Skandiformille, suunnittelemansa Modulor-kokouspöytä on loistava esimerkki tästä, ja se on nyt myös erittäin ansaitusti palkittu muotoilumaailman hienoimmalla palkinnolla – Red Dot: Best of the Best. Inspiraatio kokouspöytään tuli kaikkein suurimmalta – ranskalaisarkkitehti Le Corbusierilta.
– Hän kehitti oman mittajärjestelmänsä, jolle hän antoi nimen Modulor. Järjestelmä perustui ihmiskehon mittasuhteisiin, ja tarkoituksena oli luoda työkalu hyvään muotoiluun ja arkkitehtuuriin, muotoilijakolmikko kertoo.
Le Corbusier olisi varmasti arvostanut sitä, että Modulorin voi mitoiltaan räätälöidä lähes mihin muotoon tahansa. Sillä, kuten aina Claessonin, Koiviston ja Runen töissä, kalusteen vahvuus piilee harkituissa yksityiskohdissa. Kolmio arvioi käyttäneensä kehitystyöhön yli 1 000 tuntia.