Työskentele kaupungissa

2014-03-03

Kaupunkisuunnittelu toimii myös pienemmässä mittakaavassa. Anna katujen ja torien innostaa ihanimman työpaikan suunnitteluun.

Moderni kaupunki on kehittynyt tuhansien vuosien kuluessa – alkaen muinaisten kreikkalaisten siirtomaissaan toteuttamasta ruudukkomallista renessanssin ihannekaupunkeihin ja edelleen nykypäivän tiiviisiin ydinkeskustoihin. Kun San Franciscossa sijaitseva arkkitehtitoimisto Bohlin Cywinski Jackson piirsi uuden toimiston yritykselle nimeltä Square, se haki inspiraatiota juuri kaupunki-ideasta. Juuri kaupungeissahan ihmiset asuvat, elävät ja työskentelevät yhdessä, ja kaupunkisuunnittelu on tehnyt siitä kaikesta sujuvaa.
Squaren toimistossa on sen vuoksi leveä ”bulevardi”, joka johtaa ”torille”. Sieltä löytyy myös kahvila. Tärkeisiin risteyskohtiin on sijoitettu lasiseinäisiä kokoustiloja. – Kaupunki tuo mieleeni mahdollisuuden tehdä ostoksia, ostaa kahvia, kävellä puistossa. Halusimme luoda samaa vaihtelua myös toimistoon, kertoo Chris Gorman Squarelta. Gormanin mukaan suunnittelu kannustaa työntekijöitä liikkumaan toimistossa ja toimimaan yhdessä spontaanisti ilman aikatauluja. Yritys haluaa korostaa kaupunkivaikutelmaa muodostamalla ”torille” pop-up-putiikkeja, joissa yritys voi esitellä omia tuotteitaan.