Yes roboss!

2016-02-16

Kehityskeskustelu robotin kanssa? Toivottavasti sellaista ei tarvitse tehdä vielä vähään aikaan. Hitachin varastotyöntekijät ovat kuitenkin jo saaneet totella robottikomentoja.

Tekniikkayritys on eturintamassa kehittäessään tekoälyä työpaikkojen tarpeisiin, sillä se lanseerasi viime kuussa nokkelan, kaksikätisen robotin, joka pystyy korvaamaan ihmisen yksinkertaisissa logistisissa työtehtävissä.

Nyt yritys on kuitenkin testannut menestyksellä myös uutta esimiesrobottia, joka pystyy antamaan työntekijöille ohjeita, jotka perustuvat aikaisemman datan analyyseihin. Esimiesrobotti voi sitä paitsi tehostaa työtä esimerkiksi auttamalla varastotyöntekijöitä löytämään tehokkaimman reitin tietylle hyllylle.

Itse Hitachin johto on erittäin riemuissaan siitä, että tehokkuus kasvoi jopa 8 prosenttia niissä varastoissa, joiden esimiehenä toimi robotti, verrattuna niihin, joissa sellaista ei ollut. He ovat niin tyytyväisiä, että odottavat innolla mahdollisuutta soveltaa tekniikkaa myös logistiikan ulkopuolelle, esimerkiksi kuljetuksiin, rahoitusalalle ja terveydenhuoltoon. Meidän ei kuitenkaan tarvitse ihan vielä alkaa epäillä sairaanhoitajaa tai taksinkuljettajaa robotiksi. Hitachista nimittäin kerrotaan, että he aikovat testata esimiesrobotteja vielä muutaman vuoden ajan ennen kuin uskaltavat lanseerata ne kaupallisesti.