Mestari Meier

2013-06-21

Rationalismin mestari Richard Meier juhlii 50-vuotista uraansa arkkitehtinä. Kinnarps antaa vinkin kesän kuumimmasta näyttelystä.

Fondazione Bisazza on ehkä maailman mahtavin muotoilusäätiö. Milanon pysyvässä näyttelyssä ovat edustettuina kaikki suuret, Marcel Wandersista Patricia Urquiolaan. Kevään ja kesän näyttelyssä esitellään arkkitehti Richard Meierin töitä. Harvalla on ollut yhtä suuri vaikutus arkkitehtuuriin kuin hänellä. Tänä vuonna valkoisesta tunnusvärinsä tehnyt rationalismin mestari juhlii 50-vuotista uraansa arkkitehtinä. Vuodesta 1963 lähtien hän on piirtänyt rakennuksia, joihin hän on saanut inspiraation Miles van der Rohen ja Le Corbusierin kaltaisten varhaisempien suuruuksien töistä. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa kuuluvat Los Angelesin Getty Center vuodelta 1997 ja Rooman Ara Pacis vuodelta 2006. Meier on myös saanut maailman arvostetuimman arkkitehtuuripalkinnon Pritzker Prizen vuonna 1984.
Näyttely Richard Meier. Architecture and Design on esillä heinäkuun 28. päivään asti Fondazione Bisazzassa Italian Vicenzassa.

Kuva: Xavier de Jauréguiberry