Bodytalk – kaikki on sidoksissa keskenään

2016-02-11

Ergonomia on paljon enemmän kuin miten seisomme, kannamme taakkoja tai istumme. Tästä syystä Kinnarps usein puhuu kokonaisergonomiasta, ratkaisuista jotka ottavat koko ihmisen huomioon. Toisin sanoen: YOUR BODY. OUR CONCERN.

Juuri sopivasti kalustemessuja ajatellen Kinnarps julkaisi lehden nimeltä BodyTalk. Se kertoo ergonomiasta, terveydestä ja hyvinvoinnista. Sen sivut ovat täynnä mielenkiintoisia juttuja ja kauniita kuvia - ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Huomasitko muuten, että jotkut lehden kuvista on suurennettu ja käytetty Kinnarpsin messuosastolla? Voit nähdä esim. uuden FIELDS-kalustesarjan. Modulaarinen ja joustava sarja joka luo paljon sisustamisen mahdollisuuksia erilaisten moduuliensa avulla. FIELDS auttaa luomaan yksilöllisesti muotoiltuja työympäristöjä jotka edistävät terveyttä, hyvinvointia ja tuottavuutta.
 

5 terveyden pikavinkkiä

1. Seiso työpäiväsi aikana.
Muista käyttää korkeussäädettävää pöytää. 10 minuutin seisominen silloin tällöin ei kuulosta paljolta, mutta sillä on suuri vaikutus kehon hyvinvointiin.

2. Liiku tauon aikana.
Tauot ovat välttämättömiä. Niiden ei kuitenkaan pidä tarkoittaa istuskelua jossain muualla kuin työpisteessä. Yritä liikuskella taukosi aikana. Pidä aktiivinen tauko.

3. Pidä pää korkealla.
Istumme nenä kiinni näytössä suuren osan työpäiväämme. Muista, että et kurota kaulaasi eteenpäin kohti näyttöä. Helpommin sanottu kuin tehty.... mutta se on suuri niskakipujen riski, joka johtaa väsymiseen, kipuihin ja päänsärkyihin.

4. Istu, ole hyvä, mutta älä nökötä paikallasi.
Paras tapa istua on liikkua samalla. Investoi työtuoliin joka seuraa kehosi liikkeitä, on helppo säätää sopivaksi ja antaa mahdollisuuden istua monella tavalla.

5. Äänet ja valo.
Meillä kaikilla on erilaiset tuntemukset sekä äänien että valon suhteen, mutta se on helppo unohtaa, koska nämä asiat eivät ole käsin kosketeltavia. Jotkut tarvitsevat enemmän valoa kuin toiset. Ikä on tekijä joka vaikuttaa valon tarpeeseemme. Riippuen työstä mitä teemme ja kuinka stressautuneita olemme, valonherkkyytemme vaihtelee. Liian vähäinen valo väsyttää ja sopiva valaistus auttaa jaksamaan koko työpäivän.