Kekseliäsyys ja kestävyys

2016-02-12

Innovaatioista ja keksinnöistä puhutaan paljon - jotta löydettäisiin parempia tapoja vastata toiveisiin ja tarpeisiin. Usein keksinnöt ja innovaatiot liitetään haluun luoda jotain ympäristöarvoiltaan kestävää.

Brittiläinen arkkitehti Michael Pawlyn on ns. biomimiikan asiantuntija (tekniikka, joka yrittää jäljitellä luonnossa esiintyviä kuvioita ja strategioita), joka vieraili messuilla Interfacen osastolla. Hänen tavoitteensa on rakentaa maailmaan kauneutta kestävän kehityksen ehdoin ja rohkaista meitä hakemaan vihjeitä luonnosta silloin, kun halutaan löytää ympäristöystävällisiä, kestäviä ratkaisuja.

Voit kuunnella hänen puheensa aiheesta "Using nature's genius in architecture". 

Voimme hyvin kun vietämme aikaa ulkona luonnossa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että luonnolla on monia postiivisia vaikutuksia terveyteen ja hyvinvointiin. Mutta tutkimukset osoittavat myös että jo pelkkä luontokuvien ja maisemien katsominen alentaa stressitasoa monin tavoin, myös kasvien tuominen  ympäristöihimme parantaa tuottavuutta.

Yksi tapa luoda luonnon inspiroima ympäristö on käyttää mattoja. Olin iloisesti yllättynyt kun messuilla tarkastelin lähemmin kolmea Interfacen juuri lanseeraamaa mattovalikoimaa. Ne ovat saaneet inspiraatiota luonnosta, sen väreistä ja rakenteista. Luonnollisten ja herkkien muotojen avulla voi luoda alueita ja tiloja jotka lisäävät hyvinvointia ja parantavat tuottavuutta.

#FairTrends Hildur Blad