Pehmät pastellit ja dramaattiset mustat

2016-02-11

Rakastan värejä ja sitä miten niillä voi vaikuttaa tuotteesen, ympäristöön ja sisustukseen. Yhä useammat ihmiset ajattelevat tänä päivänä miten värejä voi käyttää. Olemme viime vuosina nähneet kuinka värit ovat tulleet naisellisemmiksi, jopa julkitilojen värityksissä. Siinä missä monet ennen ajattelivat pastellivärien olevan liian söpöjä ja sopivia vain lapsille, ovat ne nyt käytössä kaiken tyyppisissä ympäristöissä. Ne pehmentävät, rauhoittavat ja saavat rentoutumaan.

Pastellivärien trendin lisäksi voimme nähdä samaan aikaan myös tummempien sävyjen trendin. Musta on ollut suosittu aikaisemminkin, mutta nyt ja tulevaisuudessa käytetään vielä enemmän tummempia sävyjä, kiiltoa ja erottuvia kuoseja. Kaksi rinnakkaista tyyliä - pehmeät pastellit ja dramaattiset mustat.

Jos haluat kuulla enemmän väreistä ja trendeistä, kuuntele keskusteluni Colour Housen Louise Klarstenin kanssa. Häntä jututan tuoreimmassa videoblogissa. Näet sen myös tästä.Väri antaa mahdollisuuden muunnella tunnelmia, luoda jotain uutta vaikkapa vanhasta. Otetaan esimerkiksi vanha, käyttökelpoinen tuoli. Kenties sille voidaan antaa uusi elämä muuttamalla sen väriä? Hyvä idea myös kestävän kehityksen kannalta. Näin Kinnarps on tehnyt. Jig-tuoli sekä Frisbee-jakkaja ovat saaneet päivityksen uusien värien avulla.

Kuten jo aiemmin totesimme, me kaikki olemme erilaisia. Meillä on erilaiset mieltymykset väreihin eri tilanteissa. Toissailtana olin ArkDesin avajaisiaa (klikkaa #FairTrends tagia Instagramissa ja näet kuvia) ja siellä Note Design Studio selitti kuinka he työskentelevät värien kanssa eri projekteissaan.


"Väripaletin tulee korostaa sitä mitä projektissa halutaan sanoa. Vähän sama kuin puvun kaavoitus. Voimakas ja ilmaisullinen lähestyminen; väri auttaa löytämään oikean tunnelman, se voi edustaa harmoniaa, dynaamisuutta tai runoutta. Täydellinen värisuunnitelma voi täydentää projektin aivan yhtä hyvin kuin myös tuhota sen, jos sävyt riitelevät keskenään."

Aiemmin myös Eero Koivisto kommentoi tätä palkintoseremonian aikana RUM gaalassa ja kertoi kuinka he työskentelevät värien kanssa, "Jos väri on trendikäs, me emme käytä sitä."

#FairTrends Hildur Blad