Mistä se tulee?

2016-02-10

Luonto herättää huomiota, kasveista ja vihreydestä on tullut yhä suurempi vaikuttaja kodeissamme ja julkisissa tiloissa. Olemme myös entistä kiinnostuneempia materiaaleista jotka ympäröivät meitä. Mistä ne tulevat, kuinka ne valmistetaan ja voidaanko ne kierrättää? Nämä kaikki ovat oleellisia kysymyksiä kestävän kehityksen kannalta.

Tämän vuoden messujen trendinäyttely on nimeltään "Nature is back for good," joka kertoo kaipauksestamme luontoon ja luonnonmukaiseen ympäristöön. Kolme erilaista aluetta on suunniteltu teeman ympärille. Teatime & Playtime on alue, jonka on suunnitellut suomalainen Susanna Vento. Meeting Room on tanskalaisen Cristine Rudolphin käsialaa ja ulkotila Where does it come from and where does it go? on Emma Olbersin suunnittelema:

 
"Minun ulkotiloihin suunnittelema alueeni on tulkinta erilaisista sisustustrendeistä joita voi nähdä juuri nyt. Samaan aikaan haluan käyttää messunäkyvyyttä herättääkseni kysymyksiä joita meidän pitäisi ajatella, kuten mistä käyttämämme materiaalit tulevat? Mihin ne joutuvat käytön jälkeen? Voidaanko ne kierrättää? Toivon, että tämä näyttely auttaa minua herättämään ajatuksia vastuullisuudesta materiaalivalintojen kannalta sekä valmistajien että kuluttujien mielessä," Emma kertoo.Emman suunnittelemalla alueelle voi nähdä kuinka paljon hiilidioksidia ja materiaaleja on kulutettu kunkin tuotteen osalta. Näyttely on sekä mielenkiintoinen, että huomionarvoinen ja sen löytää C-hallin nurkasta. Varmasti käymisen arvoinen alue messupäivän aikana.  

Haastattelen Emma Olbersia loppuviikosta ja silloin puhumme kestävyydestä enemmänkin. Se on aihe, jonka parissa Kinnarps jatkuvasti työskentelee. Olet varmasti lukenut The Better Reportin, joka käsittelee kestävää kehitystä Kinnarpsin työn kautta ja kertoo yrityksen toimintaketjusta. Raportti kattaa kaiken raaka-aineiden hankinnasta kalusteiden suunnitteluun ja valmistukseen.

Lue The Better Report suomeksi tästä.