TRENDI 4: YHTEISÖLLINEN LUOVUUS

2015-11-10

Miten tulevaisuuden yrityksissä tehdään töitä? Menestyksen avaimet ovat yhteistyö ja täydellinen läpinäkyvyys. Tämä on yksi tärkeimmistä linjauksista, jotka ovat luettavissa Kinnarpsin suuresta TRENDIRAPORTISTA 2015.

Jokainen on varmasti joskus kiroillut vasta ostamaansa tuotetta ja ajatellut, että "olisin osannut tehdä paremman itse". Pian se on mahdollista! Yritykset alkavat entistä enemmän ymmärtää, miten tärkeää on ottaa kuluttajat mukaan tuotantoprosessiin. Niin kuin silloin, kun Nokia antoi tiedostot vapaasti asiakkaiden käyttöön ja antoi heidän suunnitella omat kuorensa kännyköihin. Tai ajatellaanpa toisena esimerkkinä vaikka Kickstarteria, jossa kuka tahansa, jolla on hyvä idea, voi saada sille rahoitusta. Mennyttä ovat ajat, jolloin tuotanto pyrittiin piilottamaan mahdollisimman tarkoin salamyhkäisyyden pilveen. Sen sijaan yritykset ja asiakkaat suunnittelevat uutta yhdessä. Myös tämä aiheuttaa luonnollisesti muutoksia työpaikoillamme ja asettaa niille aivan uusia vaatimuksia.

– Modernin työpaikan rakentaminen on prosessi, joka koskettaa koko yritystä. Jos haluaa saada aikaan yhteistyötä tekevän organisaation, työympäristönkin on tuettava yhteistyön kulttuuria. Mitään selkeää kaavaa ei ole, ja haasteena onkin selvittää organisaation piirteiden perusteella, millaiset miljööt sopivat kuhunkin tapaukseen parhaiten. Organisaation, tekniikan ja johtajuuden on oltava osa päätöksentekoprosessia, sanoo kansainvälisen Kinnarps-konsernin toimitusjohtaja Per-Arne Andersson.

Siksi työntekijät osallistuvat aivan eri tavalla oman työpaikkansa suunnitteluun. Miten me käyttäydymme? Missä tapaamme toisiamme? Miten liikumme? Miten teemme töitä, ja miten voimme tehdä työmme älykkäämmin? Käyttöön otetaan erityisiä projektitiloja, ja kuva kovasti töitä tekevästä toimihenkilöstä, joka kuluttaa aikaa yksinään koko yrityksen menestys hartioillaan, haihtuu ja lisäksi työtiedostojen jakamisesta tulee niin paljon helpompaa. Kuten Googlen ja HP:n kuuluisa yhteistyöalusta Virtual Room. Tieto kulkee vapaammin työntekijöiden välillä. Useampi ihminen voi työskennellä samanaikaisesti saman asiakirjan parissa. "Aloita sinä, niin minä jatkan." Samanaikaisesti yrityksistä tulee liikkuvampia ja tehokkaampia, ja sekä asiakkaiden että työntekijöiden tyytyväisyys lisääntyy. Ja tietysti on paljon mukavampaa, kun on yhteinen tavoite!