Hatékonyság 18 perc alatt

2015-08-20

Mindannyian tapasztaltuk, hogy a megbeszélések sok időt vesznek el az életünkből. Egy eredményes tárgyalás esetén ezzel nincs is gond, kedvezőtlen kimenetelű találkozók után viszont úgy érezzük, hogy feleslegesen vesztegettük el értékes időnket és energiánkat. Ennek azonban nem kell így történnie! A Kinnarps alkalmazni kezdte a legújabb tárgyalási trendet – a villámértekezletet!

A villámértekezlet olyan rövid és hatékony tárgyalás, amely a TED beszédekhez hasonlóan nem tart tovább 18 percnél. A kutatások ugyanis rámutattak arra, hogy ennél hosszabb időn át nem is vagyunk képesek koncentrálni.

A villámértekezleteket hetente egyszer, előzetesen egyeztetett időpontban tartják a vállalat összes alkalmazottja részére. A módszer lényege az egyszerű felépítés: a hosszú napirend helyett a munkatársak lényegre törő tájékoztatást kapnak a vállalaton belüli fontos eseményekről, stratégiákról és prioritásokról, a találkozó végén pedig mindenki felteheti kérdéseit, és azokra választ is kap. Az eredmény: a vállalat életében aktívan részt vevő, elkötelezett alkalmazottak, átlátható folyamatok, valamint inkluzív vállalati kultúra. Nincs is rosszabb egy olyan munkahelynél, ahol az alkalmazottaknak fogalmuk sincs róla, hogy milyen folyamatok zajlanak éppen a vállalaton belül. Az ilyen helyzet csak szorongást és alaptalan szóbeszédet gerjeszt.

A villámértekezletek természetesen nem tudják kiváltani az összes megbeszélést, de hatékony módszert kínálnak arra, hogy a résztvevők 18 percben kölcsönösen megosszák egymással a fontosabb információkat ahelyett, hogy értékes órákat vesztegetnének el ugyanezen kérdések hosszas megtárgyalására. Próbálja ki Ön is: válasszon ki egy időpontot és vegyen részt a vállalat valamelyik villámértekezletén!