5 intelligens beszéd

2015-10-06

Melyek a legújabb trendek, és miről beszélnek az emberek világszerte a munkahelyeken? Ebben a cikkben a legszélesebb körben vitatott és megtekintett Ted beszédek közül mutatunk be ötöt. Olvassa, és hagyja magát inspirálni!

1. IRODAFÓBIA Vajon miért olyan nehéz ténylegesen munkát végezni a munkahelyen? Csaknem négymillióan töltötték le ezt a gondolatébresztő és humoros beszédet, amelyben a szerző, Jason Fried arra világít rá, hogy milyen érdekes, hogy a fontos teendőinket legszívesebben otthon, repülőn, esetleg vendéglőben ülve végezzük, vagyis bárhol, kivéve a munkahelyen.

https://www.ted.com/talks/jason_fried_why_work_doesn_t_happen_at_work2. VÁLTOZATOSSÁG. Hogyan lehet olyan munkakörnyezetet létrehozni, amely mentes az előítéletektől, és helyette a változatosságra, egyenlőségre és felelősségre épül? A világhírű kutató, Verna Myers több ezer munkahelyen gyűjtött élményanyagot felhasználva beszél egy olyan utazásról, amely a bensőnkben kezdődik. Rajtunk áll, hogy változtassunk!

http://www.ted.com/speakers/verna_myers

 

3. CSAPATSZELLEM. Morgana Bailey „emberierőforrás-aktivistának” nevezi magát, és meggyőződése, hogy a sikerhez vezető út része a korlátozásoktól mentes munkahely, ahol a különböző tapasztalatokkal rendelkező, különböző korú munkatársak megtanulnak csapatmunkát végezni.

http://www.ted.com/speakers/morgana_bailey

 

4. Y GENERÁCIÓ. Miért olyan nehéz velük bánni? Mi jár a fejükben? Számtalan vállalat fektet rengeteg energiát a kutatásba, melynek témája ez a többihez nem hasonlítható generáció. De vajon mit gondolnak az „új évezred gyermekei” (az 1985 után születettek) saját magukról és a munkáról? Tekintse meg a Londoni Közgazdasági Egyetem friss végzőse, Patrice Thompson izgalmas beszédét!

http://www.ted.com/watch/ted-institute/ted-state-street/patrice-thompson-closing-the-gap-a-millennial-proposal-for-a-happy-multigenerational-workplace

 

5. SZOCIÁLIS KOHÉZIÓ. A legtöbb vállalatot néhány kiemelkedő teljesítményű sztáralkalmazott viszi a hátán, ők határozzák meg a többiek munkáját is. Az üzleti világról író Margaret Heffernan ezzel szemben azon a véleményen van, hogy a vállalatok sikerének kulcsa a szociális kohézió. Érvelését, melyet minden ambiciózus vezetőnek a figyelmébe ajánlunk, a csirkék viselkedésével támasztja alá.

https://www.ted.com/playlists/60/work_smarter