Tartalmasabb élet

2016-05-17

Munkája szórakoztató és stimuláló, vagy kezd monotonná válni? Azokra a munkahelyekre, ahol az alkalmazottak a legboldogabbak és legelégedettebbek, mind a négy S-betűs jellemző igaz. Ki tudja találni, hogy a kezdőbetű milyen jellemzőket takar?

S – Struktúra. Egy hét 168 órából áll. Hárommal elosztva ez 56 óra alvást, 56 óra munkát (ebben benne van az ingázás és az otthoni munkavégzés is) és 56 óra szabadidős tevékenységet jelent. Ha egy munkahely támogatja a munkán kívüli tevékenységet és a tartalmas életvitelt, jelentős mértékben hozzájárul az általános boldogsághoz. Az életnek nem szabad csak a munkáról szólnia.

S – Szociális élet. Tudta, hogy a munkahelyi szociális interakciók gyakran fontosabbak a fizetésnél? Fordítson időt a közös tevékenységekre, például reggelizzenek együtt vagy ebédidőben sétáljanak egyet. Az ilyen egyszerű dolgok is garantáltan hozzájárulnak a jó közérzethez.

S – Stimulálás. Mindannyian szeretnénk új dolgokat megtanulni és fejlődni. Azoknak a munkahelyeknek lesznek a leglojálisabb és legelkötelezettebb alkalmazottai, amelyek kihasználják az ebből származó előnyöket. Az alapvető pszichológia: minél többet kapsz, annál többet akarsz adni. Számos sikeres vállalat például megengedi az alkalmazottaknak, hogy cserélgessék egymás között a megbízásokat, illetve úgy is dönthetnek, hogy két évnél hosszabb ideig nem töltik be ugyanazt a pozíciót. Természetesen a teljesítményt folyamatosan méltányolni kell.

S – Sztori. Ahhoz, hogy úgy érezzük, hogy a vállalat részei vagyunk, tisztában kell lennünk a vállalat értékeivel, stratégiájával és jövőre vonatkozó terveivel. Az Ön vállalatának mi a története?

Forrás: The Happiness Equation és Inc.com.