A praktikus munkahely okosabbá teszi az alkalmazottakat

2015-12-15

Az elkötelezett alkalmazottak a vállalat legfontosabb eszközei. Jobban koncentrálnak, lojálisabbak és sokkal több profitot hoznak a vállalatnak. De hogyan hozhatunk létre egy álommunkahelyet, ahol a legtöbb alkalmazott boldog?

Mindenki tisztában van vele, hogy ez milyen fontos, de az Amerikai Pszichológiai Szövetség tanulmánya szerint a nyugati világban az összes irodai dolgozónak csak a 13%-a érez különleges, mély elkötelezettséget a munkája iránt. Képzeljük el, mit jelentene a munkahelyi légkör és a tényleges profit szempontjából, ha minden elégedetlen és unatkozó alkalmazott hozzáállását megváltoztathatnánk. És ez nem csak a magasabb fizetésen múlik. Nem, annak, hogy mi határozza meg a munkahelyi elégedettségünket, számtalan egyéb magyarázata és megoldása van. A tanulmány által feltárt legfontosabb tényező a belsőépítészeti tervezés. Nem szabad lebecsülni a következő régi mondást: „A szem a lélek tükre”. Az unalmas és bürokratikus belsőépítészeti tervezés az irodában, ahol 9-től 5-ig elzárva ülünk, megbénítja az érzelmi életünket. Elgyengülünk, feszültek leszünk, a képzelőerőnk csökken és elveszítjük a kezdeményező képességünket. És ami még ennél is rosszabb, amennyire a szokásaink rabjai vagyunk, egy idő után kérdés nélkül elfogadjuk, hogy egy szűkös, kényelmetlen és hangos helyiségben kell ülnünk.

Ezért fontosak annyira az okosan megtervezett munkahelyek, amelyek elősegítik a kreativitást és az intelligens beszélgetést, és olyan befogadó vállalati kultúrát alakítanak ki, amelyben mindenki vállalni meri az egyéniségét. Ráadásul hozzászoktatnak mindenkit ahhoz az érzéshez, hogy lehetséges változtatni. Az Amerikai Pszichológiai Szövetség tanulmánya szerint az ilyen vállalatok átlagosan 20 százalékkal hatékonyabban működnek.

Mi a Kinnarps vállalatnál az „Örömteli munkáért” modell alapján dolgozunk. Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan alakíthat ki egy szabadabb és kreatívabb munkahelyet, kattintson ide.