All inclusive munkahely

2015-10-20

A villámsebesen változó társadalomban még sosem volt ilyen fontos a generációkat összekötő okos munkahelyek kialakítása.

Az egyik alkalmazott tárgyalót alakítaná könyvtárrá, míg egy fiatal munkatárs szerint flipper gépet kellene venni. Ismerős ez a beszélgetés a kávészünetekről?

A munkahelyen tanúsított magatartásunk manapság merőben eltér a néhány évvel korábbitól. A 80-as években a cégek többségében hierarchikus felépítés uralkodott, amelyet remekül illusztrált az irodai környezet, ahol apró skatulyákban dolgoztak az emberek. A technika fejlődése mindezt a feje tetejére állította és teljesen új elvárásokat hozott magával. Napjaink kulcsszavai az interaktivitás és a mobilitás. Az emberek bárhonnan dolgozhatnak. A közvetlenül az egyetemről érkező fiatalok számára ez nagyon fontos. Ők olyan környezethez szoktak, amely főleg a közös munkára és a közös terekre összpontosít. Következtetésképp elengedhetetlen az olyan átgondolt belső kialakítás, amely vonzza a új tehetséget, de kiaknázza az idősebb beosztottak képességeit is. Főként azért, mert 2060-ra az európai népesség 40 százaléka 55 év feletti lesz.

„Most először négy generáció is együtt dolgozik a munkahelyeken, ez pedig azt jelenti, hogy mindenkinek törekednie kell a saját maga számára megfelelő munkakörülmények kialakítására. Fontos szempont, hogy egy 70 éves és egy 20 éves alkalmazottnak teljesen más igényei vannak a munkahelyen” – mondja Henrik Axell, a Kinnarps Activity Based Working Environment (tevékenységalapú munkakörnyezet) koncepciójának megalkotója.

A Kinnarps Trend Report megrendeléséhez, valamint az all inclusive munkahelyekkel kapcsolatos további információkért kattintson ide!