Az év tervezői eseménye!

2016-09-14

Idén ősszel Londonban utazik? Ha igen, ne hagyja ki az év egyik legnagyobb tervezési és építészeti eseményét. Christopher Turner, az „Icon” nevű brit designmagazin korábbi főszerkesztője, különleges kezdeményezés élére állt: a Londoni Tervezői Biennálé szeptember 15-én nyitja meg kapuit.

  „A biennálét nem szabad összetéveszteni a hagyományos tervezői vásárokkal. Olyan designrendezvényt szerettünk volna megszervezni, amely a legjobb művészeti kiállításokhoz hasonlítható. Az eseményen körülbelül 40 ország vesz részt különféle projektekkel és installációkkal” – mondta Turner.

A biennálé témája „Utópia a tervezésben” Thomas More 1516-os kultikus könyve alapján, amely idén ünnepli 500. évfordulóját.

  „A kérdés, hogy a tervezés hogyan tud hozzájárulni egy jobb világ kialakításához, nem is lehetne aktuálisabb – hozzá tud egyáltalán járulni ehhez? Lássuk, hogyan reagálnak az emberek! – nyilatkozta Turner.

A kiállítás három hétig lesz nyitva a Somerset House épületében, London központjában – ahol egyébként idén a Londoni Divathét záró show-műsorát is tartották.