Tegye sikeressé vállalkozását!

2014-03-25

A témában végzett kutatások szerint egyértelműen sikeresebbek azok a vállalkozások, ahol a dolgozók elégedettek. Az alábbiakban néhány tanácsot adunk azzal kapcsolatban, hogyan érheti el, hogy dolgozói jól érezzék magukat a szervezeténél. Talán meglepő, de ennek semmi köze nincs a fizetéshez.

A dolgozói állomány fluktuációja gyakran utal arra, hogy mennyire érzik jól magukat a dolgozók egy szervezetnél. Egy elégedett dolgozó nyilvánvalóan hosszabb ideig marad a cégnél. Tökéletes munkahelyi légkör talán nem alakítható ki mesterségesen, de van néhány megoldás, amelyekkel javítható az általános hangulat.
1. Kulcsfontosságú a munkahely alaphangulata, amit általában a vezérigazgató vagy a felsővezetés határoz meg. Ahogy a rossz hangulat „fertőző”, a pozitív energia is könnyen áthatja a szervezetet.
2. Bízzon a dolgozóiban. Számos vállalkozás felismerte már, hogy jobb eredményeket érhet el, ha nagyobb mozgásteret ad a dolgozóknak. Például lehetővé teszik a távmunkát. Vagy nem alkalmaznak rögzített szabályokat a szabadságra vonatkozóan - az alkalmazottak egyszerűen akkor vesznek ki szabadságot, amikor szükségük van rá. Megint más vállalkozások nem szabályozzák szigorúan a céges kiadásokat: a dolgozókat egyszerűen megkérik arra, hogy úgy bánjanak a cég pénzével, mintha a sajátjuk lenne. Ez a megoldás különösen hatásosnak bizonyult.
3. Nagyon fontos a megfelelő dolgozók kiválasztása is. Ez nem mindig egyszerű feladat, de a vállalkozások gyakran könnyebben érik el céljaikat, ha a munkaerő-felvételnél nagyobb hangsúlyt helyeznek a vállalati kultúra szempontjaira, mint a konkrét végzettségre. Próbálja megítélni, hogy mennyire tudna beilleszkedni a jelentkező a társaságba. Ha ezt a feladatot jól oldja meg, számos konfliktust és félreértést előzhet meg. A csapatmunkára való képesség mindig fontosabb a végzettségnél. Inkább a dolgozók képzésére helyezze a hangsúlyt. Higgye el, meg fog térülni a befektetése!