A világ legjobbjai

2015-03-31

Ha választhatna, hol élne és hol dolgozna a jövőben? A Kinnarps a világ legfenntarthatóbb városait tanulmányozta. Ezek a helyek biztosítják a legjobb életminőséget a világon!

Jelenleg a Föld lakosságának 55%-a városokban lakik, amelyek az előállított energia 80%-át használják fel. A jövőbe tekintve így hogyan tudunk egyensúlyt teremteni a környezeti és a gazdasági fejlődés között, és egyáltalán lehetséges-e ez?

Az Arcadis holland tervezőiroda által végzett felmérés három tényezőt vizsgált: „az embereket, a bolygót és a profitot”. Nem volt  a világon egyetlen olyan város sem, amelyik e kategóriák mindegyikében a legjobb jegyet szerezte volna meg. Az USA-ban például rendkívül fejlett városok vannak az üzleti életet tekintve, de környezeti stratégiájuk gyenge. Ez azt jelenti, hogy a lista első amerikai városa, Chicago, a 19. helyen szerepel. Ezzel szemben Európából hét város is az első 10 helyezett között van. Gondoltak volna egyáltalán Frankfurtra? Ez a város a listavezető!Itt olvasható a 10 legjobb város:

  1. Frankfurt
  2. London
  3. Koppenhága
  4. Amszterdam
  5. Rotterdam
  6. Berlin
  7. Szöul
  8. Hongkong
  9. Madrid
  10. Szingapúr