A legjobb munkahely

2015-06-08

Álommunkahely? Bizonyos vállalatok minek köszönhetik azt, hogy mindig a legjobb munkavállalók dolgoznak náluk? A Kinnarps utánajárt, milyen a Google étkezőjében, és érdekes beszélgetést folytatott az ebédért való sorban állás közben...

A Google már hatodik éve a legvonzóbb vállalat a munkavállalók számára az Egyesült Államokban. Mindenki tudja, hogy ez egy fantasztikus munkahely, ahol gyerekmegőrző, bowlingpálya, teniszpálya és edzőterem is van. De ez nem minden. A Google vállalatnál tudják, milyen fontos az, hogy az emberek kapcsolatban álljanak egymással. Vegyük például az ebédért való sorban állást az étkezőben, ahol kifejezetten cél az, hogy valahol mindenkinek 3–4 percet várnia kelljen. Ennyi idő alatt a várakozók váratlanul beszélgetni kezdenek és megismerkedhetnek egymással. Az ebédet hosszú, egymáshoz közel elhelyezett asztaloknál lehet elfogyasztani, így az emberek szó szerint egymásba botlanak. Ennek célja pedig a közösségformálás és a szociális környezet kiépítése. A „Google-féle összefutás” mára bevett kifejezés lett.

A munkavállalókkal készített interjúk során kiderült, hogy ez az, ami igazán fontos a munkahelyi elégedettség szempontjából: A Google-t személyes és emberséges vállalatnak tartják. Olyan vállalatnak, amely barátságos és figyelmes légkört teremt munkavállalói számára. Amikor a dolgozókat megkérdezik, hogy a „munkahelyükön mit szeretnek a legjobban”, elsőként ezt a különleges „Google légkört” említik.

És el kell ismerni, hogy a teniszpálya tényleg klassz dolog...