A jövő tanterme

2014-09-16

A jövő tanterme

Képzelje el, hogy ismét ötödik osztályos, és osztálytársaival azt próbálják eldönteni, milyen legyen a tantermük. Álomszerűen hangzik, ugye? Ez az álom valóra válik annak a svédországi osztálynak az esetében, amelyik megnyeri A jövő tanterme pályázatot!

A Svédország egészét érintő pályázat célja, hogy az alsó tagozatos tanulók megtervezzék saját álomiskolájukat, azt a régóta vágyott helyet, ahol eleget tudnak tenni az új
kihívásoknak, továbbá a tanulók és a tanárok számára egyaránt előremutató és izgalmas módszereket találjanak ki.

Ebben az évben Ulricehamn település Hössna iskolája nyerte meg a versenyt. Az iskolaév első napján a tanulókat kifejezetten a modern tanulást elősegítő tanterem várta, mozgásra
hívogató székekkel, hangelnyelő asztallapokkal, pihenősarokkal, valamint a csoportfoglalkozásokhoz felújított terekkel.

"Nagyszerű érzés, úgy érezzük, hogy itt tényleg el tudunk lazulni. A tanterem sokkal nagyobbnak tűnik, sokkal tágasabb! Egészen más, mint korábban volt" - mondja az iskola egyik tanulója, Wilma Björk.
A közvélemény képviselőiből és a Kinnarps munkatársaiból álló zsűri az ez évi versenyben kiegészült két belsőépítésszel, Tina Anderssonnal és Eva-Johanna Isestiggel.

"Véleményem szerint érdekes látni, ahogyan az ötödik-hatodik osztályos tanulók "belakják" az új környezetet, reagálnak a jó székekre, a rugalmas bútorokra, és hogy az ottani zaj számukra a tanterem milyen lényeges tényezője. A Kinnarps munkatársaiként fontosnak tartjuk a folyamatos párbeszédet az iskolákkal, hogy megismerjük nemcsak az aktuális igényeket, hanem a jövő szükségleteit is" - mondja a Kinnarps oktatási célú bútorainak értékesítési vezetője, Anders Larsson.

Framtidens klassrum