Tegyünk rendet!

2014-06-03

Van egy olyan mítosz, mely szerint a géniuszok jobban tudják kezelni a kreatív káoszt, mint mások... de inkább ne bolygassuk, hogy ez igaz-e vagy sem. Abban azonban teljesen biztosak vagyunk, hogy hosszú távon a szervezettség és a rend a nyerő!

Ismerős a helyzet? Kész szemétdomb az íróasztalod - újságok, kávés csészék, vezetékek és papír van mindenütt. Ez nem csak rosszul néz ki, hanem szükségtelen stressz forrása is.
“Különösen fontos a munkahelyen, hogy tekintettel legyünk egymásra, és íróasztalunkon rendben tartsuk a dokumentumokat és egyebeket" - mondja a hivatásos szervező, Nina Strandberg.
Nos, mit is gondoljunk erről?
Van egy egyszerű, mégis igen hatékony módja e probléma megoldásának. Rangsoroljuk a papírokat sürgősségük alapján: egyszerűen tegyünk különbséget a használatban lévő papírok és a nem használtak között. Melyik dokumentumokra van most azonnal szükségünk, és melyek azok, amiket később fogunk használni. Mappákba le lehet fűzni azokat, amikre most nincs szükség, és eltehetjük őket. Valójában semmi sem indokolja, hogy a tavalyi beszámolók  hónapról hónapra ott heverjenek az asztalunkon... ugyanakkor ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy patikai tisztaságnak és rendnek kell lenni az asztalon.
“Egy kis virágváza vagy egy csinos tolltartó megtöri a rendet, jókedvre hangolja az embereket, és személyessé teszi a környezetet. A zöld szín stresszoldó hatású, így a növény egyáltalán nem rossz ötlet" - mondja Nina Strandberg.